Findus i Sverige och övriga Europa – frånsett Storbritannien – kan komma att säljas till Nomad Holdings

Findus bekräftar att samtal om möjlig försäljning pågår

11 juni, 2015ANNONS

Findus Group bekräftar att det pågår preliminära diskussioner exklusivt med Nomad Holdings Ltd angående en möjlig försäljning av Findus verksamhet utanför Storbritannien. Diskussionerna omfattar Findus i Norden (Sverige, Norge, Finland och Danmark) och Findus i södra Europa (Frankrike, Spanien och Belgien). Däremot omfattas inte Young’s Seafood Limited, Findus Groups ledande fisk- och skaldjursverksamhet i Storbritannien. 

En så kallad Due Diligence har påbörjats, men huruvida diskussionerna kommer att leda till ägarförändringar återstår att se. Förutom Due Diligence kan en eventuell försäljning kräva fackliga förhandlingar och hantering av regulatoriska frågor.

”Findus fokus fortsätter att vara på den dagliga verksamheten, det vill säga ett fortsatt bra samarbete med våra kunder och att fortsätta att förse våra konsumenter med god mat av hög kvalitet”, säger Findus svenska VD Henrik Hjalmarsson.

Även Nomad Holdnings bekräftar i ett kort pressmeddelande att samtal pågår med Findus om ett eventuellt förvärv.
”Vi har noterat den senaste tidens spekulationer i pressen om en potentiell transaktion med Findus Group. Nomad bekräftar att vi befinner oss i exklusiva diskussioner i ett tidigt skede med Findus om förvärv av gruppens verksamheter i kontinentala Europa samt varumärket Findus. Det finns dock inga garantier för att dessa diskussioner kommer att leda till en transaktion”, skriver Nomad Holdings i meddelandet.

Nomad Holdings samtal förs med Findus huvudägare, som är JP Morgan Chase, Lion Capital och Highbridge Capital.

Nomad Holdings Ltd, som bildades i april 2014, förvärvade för knappt två månader sedan det UK-baserade livsmedelsföretaget Iglo Foods, som liksom Findus också är specialiserade på djupfrysta livsmedelsprodukter. En sammanslagning mellan Findus och Iglo Foods skulle skapa en jättekoncern i Europa inom djupfrysta livsmedel.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!