Finsk ”lyxpotatis” lanseras nu i plastfria boxar, tillverkade i kartong från Metsä Board. (Bild Metsä Board)

Finsk ”lyxpotatis” lanseras i plastfri kartongförpackning

3 december, 2021ANNONS

Finska företaget Tuorekartano Oy har lanserat sin ”lyxpotatis” La Ratte i specialutvecklade och plastfria kartongboxar. Den nya förpackningen är ett alternativ till konventionella plastbaserade potatisförpackningar.

Företagets nya förpackning är tillverkad i lätt kartong från Metsä Board och den uppges vara idealisk för att skydda potatisen från skador och solljus.

”Vi har satt upp tydliga hållbarhetsmål och plastfria förpackningar, som La Ratte-boxarna, är en del av dessa mål. Vi har redan minskat mängden plast i våra förpackningsmaterial med 25 procent”, säger Kari Kastari, VD för Tuorekartano Oy.

Färskfiberkartongen, som används till Tuorekartanos förpackningar, är MetsäBoard Prime FBB EB, som lämpar sig för direktkontakt med livsmedel. Kartongen har en dispersionsbeläggning, som förbättrar dess fukt- och fettbeständighet. Kartongförpackningen kan lätt återvinnas och kartongmaterialet lämpar sig även för hemkompostering.

De nya La Ratte-förpackningarna konverteras och trycks av företaget Hurtti-Paino Oy.

————————————————-

Potatisen La Ratte är framtagen i Frankrike och påminner både om den danska sparrispotatisen och om vår svenska mandelpotatis. La Ratte har en karaktäristisk nötaktig smak och anses vara en fin delikatess (Källa Klostra.se, m fl)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!