Jospak kan nu investera i en tredje produktionslinje för sitt prisbelönta livsmedelstråg. (Bild Jospak)

Jospak Oy ökar produktionen efter privat miljoninvestering

18 februari, 2020

Finska förpackningsföretaget Jospak Oy har fått en miljon euro (ca 10,5 miljoner kronor) från privata placerare och kan nu investera i en tredje produktionslinje för företagets prisbelönta livsmedelstråg.

Jospaks prisbelönade förpackningslösning består av ett tråg i kartong belagd med en separat flerskikts barriärfilm. Lösningen innebär att tråget innehåller cirka 85 procent mindre plast än motsvarande tråg helt i plast. Tråget värmeförsluts med en förseglingsfilm, vilket gör förpackningen lämplig för packning med modifierad atmosfär.

”Just nu befinner sig Jospak i ett expansivt läge. Omsättningen har börjat växa snabbt och vi har stora internationella kunder. Vi har också utökat vårt distributionsnät i Europa under det gångna året. Nu måste produktionskapaciteten växa i samma takt” säger affärschefen Juhani O. Kuusisto.

Tack vare den extra finansieringen kan nu snart en tredje produktionslinje tas i drift Jospaks anläggning i finska Forssa. Detta ökar väsentligt Jospaks månatliga produktionskapacitet av livsmedelstrågen och gör det möjligt för företaget att möta den växande efterfrågan på den internationella marknaden. Den ökade produktionskapaciteten innebär också att företaget behöver fler anställda och man kommer att rekrytera 13 personer till anläggningen i Forssa.

”Vårt materialeffektiva tråg kombinerar de bästa egenskaperna hos plast och kartong och minimerar plastanvändningen”, säger Jospaks VD Tarja Heikkilä. (Bild Jospak)

”Branschen söker aktivt efter lösningar, speciellt för att minska mängden plast. För livsmedelsindustrin är dock plast fortfarande ett oslagbart material för att förhindra matsvinn, eftersom plastens barriäregenskaper säkerställer att livsmedel bevaras under önskad period. Vår materialeffektiva förpackningslösning kombinerar de bästa egenskaperna hos plast och kartong och minimerar plastanvändningen”, förklarar Jospaks VD Tarja Heikkilä.

I samband med den privata placeringen har Jospak också ökat antalet styrelseledamöter i företaget från tre till fem. Nya i styrelsen är nu affärsrådgivaren Clas Göran Hagström, erfaret styrelseproffs med internationell karriär inom konsumentvaruindustrin, och Eira Anttila, som är en erfaren managementkonsult inom finans.

N.B.: Jospaks livsmedelstråg har vunnit flera internationella utmärkelser. Läs HÄR och HÄR

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!