Finska Jospak Oy har vunnit en WorldStar-utmärkelse med sitt livsmedelstråg tillverkat i kartong.

Finska Jospaks kartongtråg belönades med WorldStar

11 december, 2018

Ett livsmedelstråg i kartong från finska start-up-företaget Jospak Oy har belönats med utmärkelsen WorldStar i globala förpackningstävlingen WorldStar 2019 Award.

Det finska kartongtråget var ett av 319 tävlingsbidrag från 35 länder, som den internationella WorldStar-juryn bedömde vid ett sammanträde i kinesiska Jinan i oktober i år. Själva prisceremonin kommer att äga rum i Prag, Tjeckien i maj 2019. WorldStar-tävlingen arrangeras av WPO, World Packaging Organisation.

Jospaks förpackningslösning består av ett tråg i kartong belagd med en separat flerskikts barriärfilm. Lösningen innebär att tråget innehåller cirka 85 procent mindre plast än motsvarande tråg helt i plast. Tråget värmeförsluts med en förseglingsfilm, vilket gör förpackningen lämplig för packning med modifierad atmosfär.

”Att få ta emot WorldStar Award innebär erkännande för det hårda arbete, som vi har lagt ner för att komma fram med denna produkt. Vi hoppas att denna utmärkelse kommer att göra våra förpackningslösningar mer kända på den internationella marknaden”, säger Tarja Heikkilä, VD för Jospak.

Jospaks kartongtråg var en av fyra vinnande förpackningar från Finland i den nordiska förpackningstävlingen Scanstar, som avgjordes tidigare i år (Läs HÄR).

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!