De tre mässorna PacTec, FoodTec och PlastExpo Nordic flyttas från 16 – 17 mars till 18 – 19 maj på grund av den skenande smittspridningen av Covid 19.

Finska mässor flyttas fram på grund av Covid 19-pandemin

19 januari, 2022ANNONS

Finska förpackningsmässan PacTec och parallellmässorna FoodTec och PlastExpo Nordic skulle ägt rum i Helsingfors i mitten av mars, men den skenande smittspridningen av Covid 19-viruset och varianten omikron gör att arrangören Helsinki Expo and Convention Centre beslutat att flytta fram mässorna till 18 – 19 maj i år.

Samtidigt flyttas även hotell- och restaurangmässan Gastro Helsinki och grafiska mässan Sign, Print & Promotion till 18 – 20 respektive 18 – 19 maj 2022.

Marcus Bergström är ansvarig för de tre mässorna. (Bild Risto Wuolle)

”Vi är glada över att ett lämpligt datum hittats för evenemanget i maj. Vi anser att det är viktigt att det framgångsrika konceptet med dessa tre gemensamma mässor kan genomföras”, säger Marcus Bergström, affärschef på Helsinki Expo and Convention Centre och ansvarig för PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic.

”Den ständigt föränderliga pandemi-situationen med restriktioner skapar osäkerhet och är mycket utmanande för både arrangörer och besökare som deltar i evenemangen. Vi vill agera ansvarsfullt och se till att alla våra kunder har möjlighet till full förberedelse, kommersiell framgång och säkert deltagande”, skriver Helsinki Expo and Convention Center i ett pressmeddelande.

”Arrangemangen är mycket viktiga för proffsen inom branschen. Efter ett långt uppehåll hoppas vi nu kunna anordna en mötesplats, där man kan studera utveckling inom branschen, nya produkter och information. Vi tror att i maj kommer det att vara möjligt att arrangera mässorna och att genomföra ett professionellt event”, säger Marcus Bergström.

Helsinki Expo and Convention Centre uppger att anmälan till de tre mässorna, som redan gjorts, kommer att gälla även för de nya mässdatumen i maj.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!