Franska kosmetikajätten Chanel använder nu finska Sulapacs biokompositmaterial i lock och korkar i förpackningarna till sin nya kosmetikaserie N°1 de Chanel. (Bild Chanel)

Finskt biomaterial i Chanels kosmetikaförpackningar

18 februari, 2022ANNONS

Finska start-up-företaget Sulapacs uppmärksammade biokompositmaterial används till förpackningarna för en ny kosmetikaserie från välkända franska kosmetika- och modehuset Chanel.

Förpackningarna ingår i en ny serie med skönhetsmedel från Chanel som fått namnet N°1 de Chanel och som omfattare produkter inom hudvård, smink och doft. Produkterna består till 97 procent av ingredienser med naturligt ursprung och följaktligen är också sortimentet av förpackningar för den nya kosmetikaserien ekodesignade och består till stor del av biobaserade material.

Finska Sulapacs biokompositmaterial, som består av träfiber och naturliga bindemedel och som kan ersätta oljebaserad plast, används nu i lock och skruvkorkar i den nya kosmetikaseriens förpackningstyper, som bland annat omfattar burkar och flaskor.

Sulapac-materialet, som används i Chanel-förslutningarna, består bland annat av vattenabsorberande kameliafröskal som kombineras med träflis och genom olika processer bildar ett unikt plastliknande förpackningsmaterial.

Chanels val av det finska biokompositmaterialet är resultatet av ett samarbete mellan Sulapac Oy och Chanel, som inleddes redan 2018, när Chanel fattade intresse för det finska start-up-företagets innovativa och annorlunda förpackningsmaterial och investerade i Sulapac.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!