Två populära hudvårdsprodukter från finska Lumene förpackas nu i burkar tillverkade i det biobaserade Sulapac-materialet. (Bild pressbild)

Fler innovativa förpackningar till kosmetika från Sulapac Oy

1 april, 2022ANNONS

Finska innovationsföretaget Sulapac Oy fortsätter att etablera sig som förpackningsleverantör till välrenommerade kosmetikaproducenter – senast i raden är finska Lumene Oy, som specialiserat sig på vattenbaserade hudvårdsprodukter.

Sulapacs uppmärksammade biokompositmaterial består av träfiber och naturliga bindemedel och kan ersätta oljebaserad plast. Materialet kan användas i olika typer av förpackningslösningar eller andra typer av produkter.

För finska Lumene, som växer snabbt inom e-handel med kosmetikaprodukter och siktar på en internationell etablering, har Sulapac nu tagit fram förpackningar till två av Lumenes mest populära vattenbaserade hudvårdsprodukter.

Förpackningarna till Lumenes hudvårdsprodukter är resultatet av en lång tid av utveckling och testning, där det största problemet varit att undvika att fukten i hudvårdskrämerna avdunstar genom det biobaserade och komposterbara förpackningsmaterialet.

”Den största utmaningen med att använda biobaserat material i burkar har varit den snabba avdunstningen av fukt, vilket är anledningen till att det tidigare inte har ansetts vara en fungerande lösning för vattenbaserad kosmetika. Genom denna pilot gör vi nu en investering mot framtidens innovation inom kosmetikaindustrin”, säger Essi Arola, chef för forskning och utveckling, Packaging på Lumene.

”Vi behöver likasinnade företag som följer oss ??på vår resa”, säger Suvi Haimi. (Bild Sulapac)

De kosmetikaburkar, som Sulapac nu utvecklat för Lumne, är tillverkade av FSC-certifierad träflis från industriella sidoströmmar samt växtbaserade material. Innerfodret i burken består av ett speciellt framtaget barriärmaterial för kosmetika (läs HÄR!), tillverkat av industriellt komposterbart material och som, när det kommer i kontakt med naturliga mikrober, med tiden faller isär utan att lämna spår efter sig.

”Lumene är ett ikoniskt finskt varumärke med ambitioner för internationell expansion. Vår filosofi om att respektera naturresurser och ett starkt vetenskapsbaserat förhållningssätt kompletterar varandra mycket väl. Sulapacs uppdrag är att tillsammans rädda världen från plastavfall, och vi behöver likasinnade, målinriktade varumärken och företag som följer med oss på denna resa”, säger Suvi Haimi, VD och medgrundare av Sulapac.

—————————————
N. B.: Sedan starten i Helsingfors år 2016 har Sulapac träffat samarbetsavtal kring förpackningslösningar med flera stora företag, bland annat Stora Enso och Fazer. Inom kosmetikaområdet fick man år 2018 välkända franska lyx- och kosmetikahuset Chanel som investerare och partner och i februari i år lanserades de första Sulapac-förpackningarna till kosmetikaprodukter från Chanel. (Läs HÄR!)

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!