Den stora plastmässan Chinaplas, som skulle ha arrangerats i kinesiska Shanghai i slutet av april, har ställts in på grund av coronaviruset.

Flera stora fackmässor ställs in på grund av coronaviruset

6 februari, 2020ANNONS

Den stora plastmässan Chinaplas, som i år skulle ha hållits den 21 – 24 april i Shanghai, har definitivt ställts in på grund av coronaviruset. Det skriver Hongkong-baserade mässarrangören Adsale Exhibition Services Ltd på mässans hemsida.

Chinaplas är en av de största globala mässorna inom plast- och förpackningsbranschen. Förra årets mässa, som hölls i kinesiska staden Guanghzou, hade cirka 163.000 besökare och mer än 3.600 utställare. När mässan arrangerades i Shanghai år 2018 kom uppskattningsvis 180.000 besökare.

Arrangören Adsale skriver på mässans hemsida att man prioriterar besökares och utställares hälsa och säkerhet och att man följer de instruktioner att ställa in storskaliga sammankomster, som utfärdats av Shanghais lokala myndigheter.

”Vi kan försäkra er om att vi noga övervakar utvecklingen av epidemisituationen och att vi kommer att informera omeventuella ytterligare nyheter kring Chinaplas 2020 liksom om eventuella nya datum”, skriver Adsale.

Chinaplas är inte den enda mässan inom branschen, som ställs in på grund av coronavirusets härjningar. Exempelvis har mässan Asiamold 2020 i kinesiska Guangzhou och mässan Personal Care and Homecare Ingredients i Shanghai, vilka båda skulle avhållits 12 – 15 februari, ställts in. Och i Bangladesh har mässan Bangladesh International Plastics, Packaging and Printing tills vidare skjutits upp från 12 – 15 februari till 4 – 7 juni.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!