Flint Groups europeiska division för förpackningsanpassade tryckfärger inför nu en speciell tilläggsavgift för lösningsmedelsbaserade färger och beläggningar.

Flint inför speciell avgift för tryckfärger med lösningsmedel

2 april, 2020ANNONS

Flint Group Packaging Inks Europe meddelar att man infört en speciell avgift i Europa för lösningsmedelsbaserade tryckfärger och coatings från och med den 1 april. Enligt Flint har avgiften införts på grund av den förvärrade globala ekonomiska situation, som orsakats av Covid-19-pandemin.

Flint skriver i ett pressmeddelande att den nuvarande ekonomiska utvecklingen sätter ett ohållbart tryck på försörjningskedjan för förpackningsfärger och beläggningar.

”Vi hoppas att tilläggsavgiften endast blir en tillfällig åtgärd”, säger Kim Melander. (Bild Flint Group)

”Leveranser i ett antal råvarukategorier, särskilt lösningsmedel, skärps och kostnaderna stiger snabbt, när marknaden blir mer begränsad. Godsbegränsningar för alla transportsätt resulterar dessutom i högre kostnader”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Vad som också påverkar den ekonomiska utvecklingen är en ökande frånvaro och sjukdom på företagets alla enheter och störningar i alla leveranskedjor. I vissa fall tvingas kunder acceptera alternativa produkter för att säkerställa kontinuitet i leveranserna.

”Den förvärrade globala situationen orsakad av Covid-19-pandemin har en betydande inverkan på vår verksamhet, men våra anläggningar fortsätter konsekvent att leverera trots stora störningar i leveranskedjan. Men produktionen sker till en betydande kostnad, som vi hittills har burit ensamma. Vi är optimistiska att denna extra tilläggsavgift endast blir en tillfällig åtgärd”, säger Kim Melander, VD för Flint Group Packaging Inks Europe.

Sedan tidigare har konkurrerande tryckfärgsproducenterna Sun Chemical och Siegwerk infört liknande extra tilläggsavgifter på grund av den negativa utvecklingen orsakad av Covid-19-pandemin.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!