Det var en sådan här tryckpress – en tvåfärgs Heidelberg Speedmaster SX102-2-P – avsedd för förpackningsföretaget Eson Pac, som stals ur ett lager i Stockholmsområdet.

Förbryllande stöld – Eson Pacs 25 tons tryckpress försvunnen!

6 maj, 2020ANNONS

En fabriksny tryckpress, avsedd för förpackningsföretaget Eson Pac i halländska Veddige, har stulits ur ett lager i Stockholmsområdet! Det skriver grafiska nyhetssajten Branschkoll. Stölden förbryllar både experter och polis.

Den omonterade tryckpressen – en tvåfärgs Heidelberg Speedmaster SX102-2-P – var nerpackad i 25 olika kollin med en sammanlagd vikt av 25 ton! Tryckpressen, som värderas till sju miljoner kronor, fanns i pappers- och förpackningsleverantören Antalis lager i Jordbro, söder om Stockholm, där den tillfälligt förvarades i väntan på transport och installation hos Eson Pac.

”På Heidelberg har vi bara hört talas om en annan liknande stöld – och det var i Brasilien för 22 år sedan!”, berättar försäljningschef Lars Lindberg. (Bild Heidelberg Sverige).

”Allt var inte klart för installation hos vår kund Eson Pac, så man hittade en tillfällig lösning att lagra den hos Antalis i Jordbro”, berättar Lars Lindberg, Heidelbergs försäljningschef i Sverige, för Branschkoll.

Branschkoll skriver att stölden enligt polisen ska ha skett någon gång på natten mellan lördagen den 21 mars och söndagen den 22 mars.

Stölden är förbryllande, inte minst för tillverkaren Heidelberg.

”Jag har hört mig för inom företaget och vi har bara hört talas om att något liknande ska ha hänt en gång tidigare – och det var i Brasilien för 22 år sedan!”, säger Lars Lindberg till Branschkoll.

Enligt företaget Larmtjänst bör stölden ha tagit flera timmar att genomföra och krävt tre till fyra lastbilar. Vissa delar av tryckpresskollina vägde över fem ton!
Den aktuella lagerlokalen är försedd med rullportar, som brutits upp med någon kraftig, gaffelförsedd maskin, varefter alla kollin förflyttats ut till väntande fordon.

Larmtjänst har publicerat en efterlysning av den stulna tryckpressen på sin hemsida. Läs den HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!