Högsta utmärkelsen – PIDA Gold Award – gick till den här annorlunda glassförpackningen. (Bild PIDA)

Förpackning för italiensk glass vann den tyska PIDA-tävlingen

24 juni, 2021ANNONS

Den tyska upplagan av BillerudKorsnäs internationella förpackningsdesigntävling PIDA är avgjord och guldpriset gick till en annorlunda glassförpackning.

Kreatör bakom förpackningen ”Krystal Kream” är designstudenten Hagen Neugebauer från ”Hochschule der Medien” i Stuttgart. Förutom den förnämsta utmärkelsen ”PIDA Gold Award” vann Hagen och hans glassförpackning även kategorin ”Highest level of Innovation”.

Den vinnande förpackningen är designad för en speciell vegansk glass från Italien och den imponerade på juryn med sin innovativa idé och annorlunda konstruktion. Vinnarförpackningen var enligt juryn ett perfekt exempel på hur en designtolkning av årets PIDA-motto: ”Awaken the Senses” skulle kunna se ut.

”Det här är fantastiskt. Jag är överväldigad. Jag trodde inte jag kunde vinna med alla de fantastiska arbeten som mina medtävlare åstadkommit”, sade en lycklig Hagen Neugebauer, när han fick veta att han vunnit guldutmärkelsen.

I övriga kategorier gick priset för ”Highest Level of User Friendliness Award” till Nadine Voll och Judith Kellermann, också från Hochschule der Medien, Stuttgart för bidraget ”hey Ocean!”, som är en förpackning för ”badbomber”.

Även segraren i kategorin ”Highest Level of Sustainability Award” kommer från Hochschule der Medien i Stuttgart – hon heter Vanessa Hoffer och hon vann kategorin med sin förpackning ”Miss Fortune”, som är en kartongförpackning för återanvändbara rakhyvlar.

”Jurymedlemmarna var imponerade av de tankeväckande och spännande koncepten, som de deltagande designteamen presenterade. Alla deltagare bör vara stolta över det arbete som utförts under extraordinära omständigheter”, säger Helmut Sieber, juryns ordförande för PIDA Germany.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!