Förpackningen innehåller sex avgränsade utrymmen, där varje avdelning innehåller rätt mängd spagetti för en normalportion. (Bild Yanko Design)

Förpackningen för spagetti har en inbyggd portionskontroll!

14 februari, 2020

Är du en spagettiälskare? Här är i så fall en nyhet för dig: En förpackning med inbyggd ”portionskontroll”, som ger exakt rätt mängd spagetti för en till sex portioner!

Genom en rivanvisning kan man öppna upp för ett utrymme, som innehåller rätt mängd spagetti för en normalportion. (Bild Yanko Design)

Bakom innovationen står designern Alesia Lurtcevich, som utformat en kartongförpackning för spagetti, som hjälper konsumenten att dosera rätt mängd spagetti i upp till sex portioner. Förpackningen presenteras nu på online designmagasinet Yanko Design.

Förpackningen är i princip en konventionell och avlång kartonglåda, lik sådana som många spagettimärken säljs i. Hemligheten ligger inne i lådan, där ett sinnrikt vikt pappark delar upp utrymmet i sex lika stora avdelningar och där varje avdelning fylls med spagetti motsvarande en normalportion.

Kartongförpackningen är försedd med rivanvisningar – tre på vardera sidan – vilka gör att konsumenten kan riva upp och öppna för varje enskild portion och på så sätt portionera ut spagetti för en till sex portioner.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!