Metsä Boards Ilkka Harju är ordförande i den namnkunniga juryn i förpackningstävlingen “Better with Less - Design Challenge”. (Bild Metsä Board)

Förpackningar med noll avfall målet för Metsä Boards tävling

26 oktober, 2022ANNONS

Metsä Boards förpackningstävling “Better with Less – Design Challenge” går in på slutvarvet – sista anmälningsdag är 1 december.

Metsä Boards förpackningstävling har som syfte att inspirera förpackningsdesigners att skapa förpackningslösningar som kan ha stor påverkan på omvärlden – samtidigt som förpackningarnas påverkan på miljön ska minska.

Årets “Better with Less – Design Challenge” startade den 1 juni och är alltså öppen för anmälan av bidrag fram till den 1 december 2022. Fokus och målet för årets tävling är att skapa lätt återvinningsbara och resurseffektiva förpackningslösningar som orsakar mindre eller noll avfall.

Tävlingsledningen har i dagarna släppt en specialinspelad video, där några av medlemmarna i den namnkunniga juryn delar med sig av sina åsikter om cirkularitet och hur designers och formgivare kan medverka för att uppnå cirkularitet.

Jurymedlemmen Andrew Gibbs, grundare och chefredaktör för The Dieline magazine, anser till exempel att förpackningsindustrin befinner sig i en brytpunkt, där utvecklingen mot cirkularitet snabbt förändras. 83 procent av yngre konsumenter har visat att de är villiga att spendera mer och att betala mer för hållbara varumärken.

Juryn för ”Better with Less – Design Challenge” består av:
Andrew Gibbs, Founder & Editor in Chief, The Dieline
Ben Parker, Co-founder of creative design studio Made Thought
Brandi Parker, Head of Sustainability, Pearlfisher
Brian Collins, Chief Creative Officer, Collins
Carin Blidholm Svensson, Creative Director & Founder, BVD
Diana Sanchez, Visual Design Associate Manager, Accenture Song
Jennifer Patrick, Global Packaging & Brand Director, Patagonia
Sian Sutherland, Co-founder, Plastic Planet
Juryns ordförande är Ilkka Harju, Packaging Services Director EMEA and APAC, Metsä Board.

Juryn kommer att belöna de tre bästa designerna av nollavfallsförpackningar med 10.000, 3.000 respektive 2.000 euro. För studentdeltagare finns ett extra pris – en praktikplats vid Metsä Boards Excellence Center i Finland.

Mer om “Better with Less – Design Challenge” finns HÄR och den nysläppta videon finns HÄR

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!