Så får du ett perfekt löskokt ägg: Ta av locket från bägaren med det förkokta ägget. Fyllbägaren med kokande vatten och vänta i fem minuter. Placera det varmas ägget i locket

Förpackningen som ger dig ett perfekt löskokt ägg…

25 januari, 2016ANNONS

Plastförpackningsföretaget RPC har lanserat en annorlunda äggförpackning, som sägs garantera att konsumenten får ett perfekt löskokt ägg!
Förpackningen består av en plastbägare med lock och i bägaren finns ett ägg, som är förkokt av producenten. Genom att ta bort locket, fylla bägaren med kokande vatten och vänta i fem minuter får konsumenten ett lagom varmt och löskokt ägg..!

Förpackningen med sitt förkokta ägg marknadsförs under varumärket ”Yowk” och har utvecklats av RPC-dotterbolagen RPC Design och RPC Bebo i Storbritannien, efter en idé från varumärkesägaren, det brittiska företaget The New Egg Company.

”Ägg är näringsrika och passar perfekt som ´snacks´ för människor ´on the go´. Yowk gör det möjligt att njuta av ett perfekt löskokt ägg varsomhelst och närsomhelst”, säger Ian Hetherington, VD vid The New Egg Company.
 
Plastbägaren och locket är tillverkade i termoformad polypropen, vars kvalitet garanterar att bägaren klarar såväl transporter som det kokande vattnet utan att deformeras eller spricka.

I botten på bägaren och på undersidan av locket finns skålformade upphöjningar, som håller det förkokta ägget på plats under transport och fram tills det hamnar på konsumenten bord.

Förutom bägaren med det förkokta ägget levereras ”Yowk” också med en plastked och kryddor samt ett litet paket med små krispiga brödpinnar.

Storleken på plastbägaren är noggrant utformad för att garantera att ägget får perfekt ättemperatur efter fem minuter. Med en mindre bägare hade inte det varma vattnet hunnit värma ägget tillräckligt mycket på fem minuter och med en för stor bägare hade tvärtom värmen från vattnet gjort att äggulan börjat koagulera och ägget inte längre varit löskokt.

När ägget värmts av vattnet i bägaren i fem minuter tas det upp med hjälp av den medföljande skeden och placeras på det upp-och-nervända locket, som då fungerar som äggkopp. Med några ”snärtiga” slag med skeden knäcks skalet, ägget skalas och ”toppas” – och voilà: det perfekta löskokta ägget är färdigt att inmundigas…

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!