Förpackningskonverteraren ePac har snart 52 HP Indigo 20000 digitala tryckpressar i sin maskinpark, efter rekordbeställningen på 24 Indigo-pressar på ett bräde! (Bild ePac)

Förpackningsföretag beställde 24 Indigo-pressar på ett bräde!

29 november, 2019ANNONS

HP Indigos digitaltryckpressar är populära världen runt. Det bevisas inte minst av USA-baserade förpackningskonverteraren ePac Flexible Packaging, som nyligen beställde 24 Indigo-pressar på ett bräde!
Beställningen innebär att ePac i ett svep nästan fördubblar sin tryckpresspark av HP Indigo-pressar från 28 till 52.

De digital tryckpressarna, som alla är av modellen HP Indigo 20000, kommer att placeras ut bland ePacs 18 produktionsenheter i USA samt två nytillkomna enheter i Kanada och Storbritannien .

Den totala investeringskostnaden – inklusive hårdvara, leveranser och servicetjänster – för de 24 Indigo-pressarna uppges till mer än 100 miljoner US-dollar (nästan en miljard kronor).

ePacs kunder utgörs till stor del av små och medelstora företag inom marknaden för flexibla förpackningar, men man har även en del större företag inom konsumentförpackade varor i kundkretsen.

”Vi driver den digitala utvecklingen åt våra kunder”, säger Jack Knott. (Bild ePac)

”På alla marknader, där vi verkar, upplever vi att små och medelstora företag vill samarbeta med oss för att växa och bli större varumärken. När dessa företag växer inser de också vilka möjligheter det finns i att snabbt kunna lansera nya produkter på marknaden och driva mer riktade marknadsföringskampanjer. Därför har vi nu beslutat att påskynda vår affärsinriktning med den här investeringen. Med tekniken från HP Indigo kan vi driva den digitala omvandlingen inom den flexibla förpackningsmarknaden och möjliggöra allt från små till medelstora och riktigt stora strategiska tryckupplagor åt våra kunder”, säger Jack Knott, VD för ePac Flexible Packaging.

ePac är ett ungt företag. som har vuxit exceptionellt snabbt sedan starten i maj 2016. Från början hade man en HP Indigo 20000 digitalpress, men snart utökade man med fler pressar av samma modell. År 2018 beställde ePac ytterligare 20 exemplar av samma press, vilka placerades ut på nya ePac-enheter, som startats runt om i USA i snabb följd. Och nu har man alltså följt upp med en rekordbeställning på 24 stycken HP Indigo 20000 på ett bräde – den största enskilda ordern i HP:s historia inom förpackningsbranschen!

”ePacs snabba tillväxt är fantastisk”, säger Santi Morera. (Bild HP)

Sedan början av år 2019 har ePac mer än fördubblat sin kundbas och i dag betjänar man över 5.000 kunder av vilka flertalet (75 procent) är fasta, återkommande kunder.

”ePacs snabba tillväxt är fantastisk och företagets affärsmodell, som baseras på HP Indigos digitaltrycksteknik, ger varumärkesägare på alla nivåer möjlighet till högkvalitativa digitaltryckta flexibla förpackningar med korta ledtider, stora variationer och anpassade utformningar”, säger Santi Morera, som är global chef för HP:s Graphics Solutions Business.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!