Förpackningsföretaget Aristo AB har egen produktion vid sin enhet i Falköping. (Bild från Aristos hemsida)

Förpackningsföretaget Aristo AB har fått nya långsiktiga ägare

6 maj, 2020

Förpackningsföretaget Aristo AB, med huvudkontor i Kungälv ochj tillverkningsenhet i Falköping, får nya ägare från den 1 juli, då far och son Thomas och Andreas Andersson tar över ägarskapet. Säljare är Mats Olsson och Mikael Olsson.

Aristo skriver i ett pressmeddelande, att företaget grundades redan 1921. Aristo är en marknadsledande tillverkare av kartongförpackningar och papperspåsar till konditori & bageri, fast food, dagligvaruhandel, samt livsmedelsindustrin.

I slutet av 1970-talet togs verksamheten i företaget över av Per-Olof och Ingela Olsson och de senaste 20 åren har familjeföretaget framgångsrikt utvecklats av andra generationen bestående av Mats, Anna-Karin och Mikael Olsson.

”Ägarskiftet är ett naturligt steg, helt i enlighet med företagets anda, och dessutom till en familj med bakgrund i Falköping – där bolaget grundades 1921. Vi ser att företaget har stor potential och hoppas kunna bidra med både kompetens och delaktighet i resan framåt. Vi önskar Andreas och Thomas lycka till”, säger Mats Olsson och Mikael Olsson, vilka även efter ägarskiftet kommer att stanna kvar och vara operativa i företaget.

Thomas Andersson är tillsammans med sin son Andreas ny ägare till Aristo. (Bild LinkedIn)

Aristo AB har en årlig försäljning på ca 160 miljoner kronor och 70 anställda, fördelade på huvudkontoret i Kungälv och den egna produktionen i Falköping.

”Efter 38 år som VD för Falköpings Mejeri ser jag fram emot att, tillsammans med min son, medverka till en fortsatt stark framtid för Aristo. Jag ser en stor potential att fortsätta utveckla bolaget vidare”, säger Thomas Andersson, ny ägare och styrelsemedlem

”Jag är mycket imponerad över Aristos utveckling under ledning av Mats och Mikael. Vår ambition, som aktiva och långsiktiga ägare, är att tillsammans med ledningsgruppen ta företaget till sin fulla potential”, kommenterar Andreas Andersson, ny ägare och medlem i ledningsgruppen och styrelsen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!