Glada ScanStar-vinnare 2017, när tävlingen arrangerades i Finland. (Bild ScanStar)

Förpackningsgillet tar över som svensk arrangör av ScanStar

10 juni, 2019ANNONS

Osäkerhet har rått om framtiden för den svenska delen av den nordiska förpackningstävlingen ScanStar, men nu vill Svenska Förpackningsgillet träda in som garant för den svenska representationen.

Osäkerheten kring ScanStars svenska del har uppstått i och med att Intressentföreningen Packforsk tillkännagett att man upphör med sin verksamhet. Intressentföreningen har varit svensk representant i den nordiska förpackningsorganisationen SPA (Scandinavian Packaging Association), som i sin tur arrangerat ScanStar-tävlingen, vilken alternerat mellan de nordiska länderna.

Nyhetssajten packnet.se skriver nu att Svenska Förpackningsgillet förklarat sig villigt att träda in i Intressentföreningen Packforsks ställe och garantera att ScanStar-tävlingen även i fortsättningen får svensk representation.

Bakom initiativet att engagera Förpackningsgillet som ansvarig för den svenska delen i ScanStar finns ett personligt engagemang av Magnus Sidling, affärsutvecklingschef på företaget aPak.

”För oss är priserna i ScanStar och WorldStar förpackningsbranschens Oscarstatyetter. ScanStar har alltför gamla anor och alltför stolt historia för att försvinna och glömmas bort, särskilt i ett land som vårt med en så framgångsrik och innovativ förpackningsindustri”, säger Magnus Sidling till packnet.

En kommitté, som leds Mikael Gällstedt, styrelseledamot i Förpackningsgillet, har nu tillsatts för att dra upp riktlinjerna för arbetet i ScanStar genom Scandinavian Packaging Association.

”Det är tack vare Magnus Sidling på aPak, som vi nu formerar en grupp, som tar sig an detta uppdrag i regi av Svenska Förpackningsgillet. Och vi har fått Intressentföreningen Packforsks välsignelse. De är tacksamma att någon annan nu tar vid”, säger Mikael Gällstedt till packnet.

Magnus Sidling har skissat på en handlingsplan, som kommittén nu ska ta ställning till.

”Planen har i stort sett fyra delmoment, som vi kommer att jobba med; prisutdelningen, tävlingen, jury och marknadsföring. Det är en hel del administration och fotarbete på fältet, som måste till, för att det ska bli en bra höjd på Sveriges tävlingsbidrag”, säger Magnus Sidling till packnet.

År 2021 arrangeras ScanStar i och av Sverige. Det är samma år som den stora förpackningsmässan Scanpack 2021 äger rum på Svenska Mässan i Göteborg och man har redan fått ett förhandsbesked av Svenska Mässan att de är positiva till att priset delas ut där och att de vill bidra till att det blir ett bra arrangemang på mässan.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!