"En strategiskt och ekonomiskt riktig affär”, säger Amcors koncernchef Ron Delia.

Förpackningsjätten Amcor köper USA-baserade Bemis

7 augusti, 2018

Förpackningsjätten Amcor Ltd, med huvudsäte i Melbourne, Australien, meddelar att man förvärvar USA-baserade flexibla förpackningstillverkaren Bemis Co. Inc. för 6,8 miljarder US-dollar (ca 61 miljarder kronor).

”Vi har identifierat flexibla förpackningar som ett betydande tillväxtområde i Amerika och vi är övertygade att det här är rätt tidpunkt för båda företagen och strategiskt och ekonomiskt riktigt för Amcors och Bemis aktieägare”, säger Amcors VD och koncernchef Ron Delia.

När affären är genomförd innebär transaktionen att Bemis aktieägare kommer att äga cirka 29 procent av det kombinerade bolaget.

Bemis har en årsomsättning på cirka fyra miljarder dollar (knappt 36 miljarder kronor) medan Amcors globala omsättning uppgår till 9,1 miljarder dollar (drygt 81 miljarder kronor). 
I USA har Amcor en enhet för flexibla förpackningar i Buffalo Grove, Illinois, och en enhet för rigida plastförpackningar i Ann Arbor, Michigan.

”Kombinationen  av Bemis och Amcor sammanför två kompletterande organisationer och skapar en global ledare inom konsumentförpackningar. Det är en spännande utveckling för båda företagen, som kommer att gynna alla intressenter”, säger Bemis VD och koncernchef William F. Austen i en kommentar.

Som vi tidigare har skrivit om, har Bemis haft ekonomiska problem och tvingats spara 65 miljoner dollar genom att stänga fyra fabriker och säga upp 500 anställda (Läs HÄR!). 

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!