Med hjälp av CSB:s mjukvara och en vanlig laptop börjar salladens produktions- och förpackningsprocesser redan ute på fältet…

Förpackningsprocessen börjar redan ute på fältet..!

20 januari, 2016ANNONS

Schweizbaserade Eisberg är en av Europas ledande producenter av färsk sallad. För att säkerställa en optimal odling, skörd, preparering och förpackning av sina produkter har företaget börjat använda en sofistikerad mjukvara, som utvecklats av livsmedelsspecialisten CSB System.

Systemet innebär att Eisbergs salladsodlare redan ute på fältet övervakar och dataregistrerar sina produkter. Man kontrollerar och registrerar kvalitet, kvantitet, tillväxtkurvor, mognadsprocesser, etc. och med hjälp av en vanlig laptop skickas dessa uppgifter sedan vidare till fabriken. Detta innebär att Eisberg, redan innan produkterna anländer till produktionsanläggningarna, känner till kvaliteten på råvarorna, vilket möjliggör en effektivare produktionsplanering, processhantering och packning samt även ger en bättre bedömning av företagets salladsleverantörer.

CSB:s mjukvara används också för att bedöma råvarorna, när de anlänt till fabriken. Vid ett antal stationer längs produktionslinjen utvärderas salladsprodukterna, bland annat med hjälp av kameror som visar produkternas status på skärmar. Allt som allt passerar råvarorna 15 kontrollstationer från ankomst via preparering, slutbehandling och förpackning fram till pallettering, då produkterna också förses med en speciell palletikett, som innehåller alla relevanta uppgifter och kontrollnummer och på så vis möjliggör fullständig spårning bakåt i produktionskedjan.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!