SydGrönts plastförpackningar för frukt och grönsaker blir nu pantningsbara via pantsystemet Bower. (Bild SydGrönt)

Första grönsaksproducenten ansluten till Bowers pantsystem

6 december, 2021ANNONS

SydGrönt i Helsingborg blir den första grönsaksproducenten i Sverige som ansluter sig till app-baserade pantsystemet Bower.

Samarbetet med Bower innebär att konsumenter kan skanna tomma plastförpackningar från SydGrönt i en smart telefon med Bower-appen och få pengar på sitt konto eller skänka panten till välgörande ändamål när de återvinner plastförpackningarna vid en återvinningsstation.

Anette Ekstrand är produkt- och marknadschef på SydGrönt.(Bild privat)

SydGrönt skriver i ett pressmeddelande att man startar samarbetet med Bower som en del i omställningen för att minska sitt klimatavtryck. SydGrönt blir därmed den första grönsaksproducenten i Sverige som tillsammans med Bower gör sina plastförpackningar pantbara.

”Som användare av förpackningar har vi ett ansvar att underlätta att den plast, som vi använder för att skydda råvaran, också sorteras rätt och kan återanvändas till nytt material. Vi tror och hoppas att pantningsbara plastförpackningar kan öka medvetenheten och viljan att återvinna plastförpackningar”, säger Anette Ekstrand, produkt- och marknadschef på SydGrönt.

Suwar Mert är grundare och VD på Bower. (Bild RISE)

Den svenskutvecklade återvinningsappen Bower lanserade 2018 en unik lösning, som gör det möjligt att med hjälp av mobilen panta i princip alla typer av förpackningar på Sveriges återvinningsstationer och på så sätt samla poäng, vilka kan användas vid nästa köp eller doneras till ett välgörande ändamål.

”Vad vi måste göra för att uppnå den cirkulära ekonomin är att se till att saker som vi producerar samlas in och blir något nytt, och det är den funktionen vi fyller”, förklarar Suwar Mert, VD på Bower.

SydGrönt är en ekonomisk förening och producentorganisation, som ägs av ett 90-tal svenska odlare av frukt och grönsaker. SydGrönt, som har sitt säte i Helsingborg, utvecklar, säljer och distribuerar ett sortiment av svenskproducerad frukt och grönsaker till hela den svenska dagligvaruhandeln.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!