Tetra Paks skruvkorkar i återvunnen och certifierad plast används som förslutningar till enliters Tetra Brik® Aseptic Slim-förpackningar med grädde under varumärket Elle & Vire. (Bild Tetra Pak)

Första Tetra Pak-förslutningen i återvunnen certifierad plast

4 mars, 2022ANNONS

I sin fabrik för tillverkning av förslutningar i franska Châteaubriant har Tetra Pak utvecklat den första skruvkorken tillverkad i återvunnen och certifierad plast.

De nya skruvkorkarna har börjat användas till kartongförpackningar med grädde under varumärket Elle & Vire, som ingår i produktportföljen hos Elvir, dotterbolag inom ledande mejeriproducenten Savencia Fromage & Dairy. Tetra Pak skriver att Elvir har blivit världens första kartongförpackningsaktör inom livsmedels- och dryckesindustrin att lansera en förslutning med certifierade återvunna polymerer.

Den nya förslutningen har fått beteckningen HeliCap™ 23 och den används av Elvir tillsammans med enliters Tetra Brik® Aseptic Slim-kartongförpackningar. HeliCap™ 23-förslutningen är enligt Tetra Pak lätt att öppna för konsumenten och den är försedd med en tydligt synlig manipuleringsring, som avslöjar om förpackningen har öppnats tidigare.

Annick Renou, Global Marketing Director at Elvir

”Genom att använda förslutningar med återvunna polymerer har Elle & Vire blivit en pionjär inom cirkularitet. Tre av fyra franska konsumenter är bekymrade över miljöfrågor och deras köpintention ökar om ett varumärke tar upp hållbarhetsfrågor. Vi är glada över att kunna dra nytta av Tetra Paks expertis och detta kommer att stärka vår ledande position på marknaden för grädde”, säger Annick Renou, som är global marknadsdirektör hos Elvir.

N.B.: I sin förslutningsfabrik i Châteaubriant i departementet Loire-Atlantique ska Tetra Pak investera drygt en miljard kronor i utbyggnad och anpassning av produktionen till så kallade ”tehtered caps”. Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!