FreeForm Packagings nya förpackningslaminat är ”ensidigt” – dvs det har en skyddande PE-barriär på endast en sida. (Bild FreeForm Packaging)

FreeForm lanserar ”ensidigt” laminat med 85 procent papper

11 februari, 2021ANNONS

Svenska FreeForm Packaging AB har utvecklat ett nytt förpackningslaminat, baserat på BillerudKorsnäs pappersbaserade förpackningskoncept FibreForm®. Laminatet, som kallas ”Standard Paper Out”, består till 85 procent av papper och är ”ensidigt” – dvs det har en polyetenbarriär endast på en sida.

”Standard Paper Out”-laminatet har två lager FibreForm och insidan av laminatet har ett tunt lager polyeten, som skyddar innehållet samtidigt som det skyddar förpackningen. Med det ”ensidiga” laminatet kan man tillverka olika typer av förpackningar som med en plastfri utsida ger produkterna en ”varm” och ”naturlig” yta.

”En dröm som går i uppfyllelse”, säger Danevert Åsbrink om det nya ”ensidiga” laminatet. (Bild FreeForm Packaging)

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat erbjuda laminat med polyeten på båda sidor för att säkerställa goda tätningsegenskaper, men detta har nu förändrats. En ny process gör att förpackningar med det nya laminatet kan tätas helt och kan formas efter behov.

”Det här är som en dröm som går i uppfyllelse. Det nya laminatet gör det möjligt för FreeFormPack-systemet att producera formbara pappersförpackningar som är behagliga att röra vid, vilket kunderna har önskat under mycket lång tid. Vi har jobbat hårt med detta under de senaste sex åren, så det känns nästan overkligt att äntligen ha nått vårt må”, säger Danevert Åsbrink, VD för FreeForm Packaging AB.

——————————————————————
FreeForm Packaging AB samägs av italienska CURTI och svenska BillerudKorsnäs AB.
FreeFormPack® Laminat är baserat på papperskonceptet FibreForm® från BillerudKorsnäs och själva formningen av förpackningarna sker med CURTI:s specialutvecklade FreeFormPack® Machine.
Förpackningarna, som framförallt används till livsmedel, kan ersätta liknande förpackningar i plast.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!