FreeForm Packaging introducerar nu de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs FibreForm-koncept. (Bild FreeForm Packaging)

FreeForm lanserar nyutvecklad FibreForm-produkt med barriär

25 maj, 2020

Svenska FreeForm Packaging AB meddelar att man nu kan introducera de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs pappersbaserade förpackningskoncept FibreForm®.

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat erbjuda FibreForm-baserade förpackningar utan barriärer, men nu kan man erbjuda förpackningar med ett tunt barriärlager, som skyddar mot syreövergång och som är miljövänlig.

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning”, säger VD Danevert Åsbrink. (Bild FreeForm Packaging)

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, eftersom behovet av att skydda varor i pappersbaserade förpackningar har ökat mycket under de senaste åren”, säger Danevert Åsbrink, VD för FreeForm Packaging AB,

FreeForm skriver i ett pressmeddelande att barriären består av ett tunt lager av EVOH, vilket ger förpackningen extra skydd mot syreöverföring från utsidan och gör det möjligt att packa livsmedelsprodukter i en modifierad atmosfär.

Företagets FreeFormPack-produkter syftar till att hjälpa produkter att sticka ut i butikshyllorna och med den nya lösningen med hög barriär kan FreeForm Packaging erbjuda extra skydd för produkter, som behöver ha en längre hållbarhet.

”Den första europeiska High Barrier FreeFormPack®-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande”, säger Danevert Åsbrink.

———————————————-
FreeForm Packaging AB ägs av italienska CURTI och svenska BillerudKorsnäs AB. Med FreeFormPack® Machine av CURTI och FreeFormPack® Laminat, baserat på FibreForm® från BillerudKorsnäs, erbjuder företaget kunder mer miljövänliga förpackningar jämfört med plast.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!