Fria workshops: Så använder man insamlad data som en strategisk resurs

1 oktober, 2021ANNONS

Nu startar ett projekt som är finansierat av Tillväxtverket i samarbete med bland annat Packbridge, kring hur man extraherar data från komplicerade system och hur man bearbetar den.

Många företag kämpar med att extrahera relevant data från komplicerade system eller med arbetet som krävs för att bearbeta data innan den kan användas för positionering och förbättring av affärsbeslut. Nu startar ett projekt, Data som en strategisk resurs, som är finansierat av Tillväxtverket och drivs i samarbete mellan Kunskapspartner, Digital Scorecard och Packbridge för att ge vägledning kring detta. Projektets tillvägagångssätt bygger på att identifiera data från redan etablerade affärsprocesser och förbättra hur företag kan använda sina egna data för att förbättra sina marknadsförings- och försäljningsprocesser.

Nu finns det möjlighet för företag att delta på tre workshops som utgår från verkliga data och aktuella exempel. Varje workshop har ett eget tema men alla handlar om att använda data för att utvecklas och ha bättre underlag för informativa affärsbeslut. Utgångspunkten i de tre workshops är att sprida mångårig expertis inom digitalisering så att du känna dig säker på vad du behöver göra härnäst.

Datumen är:

·         5 oktober

·         12 oktober

·         Och 19 oktober

Workshop 1 – Annons & Marknadsdata – 5 oktober

Här utgår man från verkliga data och går igenom exempel på hur man kan använda sig av marknads- och annonsdata, inklusive information om konkurrenter och branschen i sin helhet. Deltagarna diskuterar fram vilken data som är viktig och hur man drar slutsatser.

Workshop 2 – Analytics & Kunddata – 12 oktober

Under denna workshop går man igenom exempel på användning av Analytics verktyg och kunddata. I slutet av denna workshop kommer deltagarna att ha bättre förståelse för hur man kan använda Analytics för att utvecklas och växa och vad man ska lägga vikt vid.

Workshop 3 – Få allt att falla på plats – 19 oktober

I denna session knyts säcken ihop, här sammanfattar resultaten från samtliga workshops med fördjupning i ytterligare data som strategisk resurs. Här finns möjligheten att ställa frågor och allt avslutas med att deltagarna får en övergripande plan för hur man kan gå vidare på egen hand.

Här hittar du mer info och registrerar dig.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!