Via sitt samarbete med Hybrid Software erbjuder Canon en front-end systemlösning för LabelStream 4000 som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering. (Bild Canon)

Front-end-lösning ger bättre arbetsflöde till Canon-press

27 maj, 2021ANNONS

Canon har inlett ett samarbete med programvaruutvecklaren Hybrid Software för att kunna erbjuda etikettkonverterare en avancerad front-end systemlösning för etikettpressen LabelStream 4000, som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering.

LabelStream 4000-serien har en helt öppen arbetsflödesstruktur, som gör att etikettkonvertering enkelt kan integreras i pressens befintliga arbetsflöden. Med introduktionen av LabelStreams PDF-baserade front-end systemlösning erbjuder Canon nu ännu ett alternativ för en enkel uppgradering till fler produktivitetsverktyg från Hybrid Software till kunder, som behöver kostnadseffektiva, fristående front-end system eller avancerade automatiseringsfunktioner.

Canon skriver i ett pressmeddelande att LabelStreams front-end-lösning bygger på grunderna från Hybrid Softwares arbetsflödesverktyg ”CloudFlow” och är en skräddarsydd lösning för kostnadseffektiv, fristående drift med ett högpresterande arbetsflöde som bygger på PDF-inmatning. Funktionerna inkluderar en RIP med integrerad färghantering, behandling av PDF-filer, en direktanslutning till LabelStreams utskriftsserver för automatiserad dirigering av filer för utskrift samt fler anpassningsalternativ för avancerad automatisering av arbetsflöden.

LabelStream 4000 är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange. (Bild Canon)

”Med LabelStreams nya front-end system får kunder en kostnadseffektiv, produktionsfärdig lösning med extra automatiseringsfunktioner för drift, där de minskar den manuella hanteringen”, säger Walter Vogelsberger, vice vd för digitala förpackningar på Canon Production Printing.

LabelStream 4000, som visades på den nyligen genomförda digitala förpackningsmässan Packnorth, är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange och som kan skräddarsys efter kundens behov. Den är den första i en planerad serie maskiner för etikettproducenter, men den är inte begränsad enbart till etiketter, den kan även användas för självhäftande material eller till exempel kartong.

—————————————————–

Hybrid Software är en programvaruutvecklare, som fokuserar på innovativa produktivitetsverktyg för grafikbranschen. Bolaget har kontor i Belgien, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, Kina och USA samt ett globalt nätverk av samarbetspartners. Företagets produkter används av kunder inom prepress och tryck av etiketter, kartong- och wellpappförpackningar, mm.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!