FrontPac har investerat i en KBA Rapida 145-tryckpress från Koenig & Bauer. Den kompletterar den KBA 162, som man redan har i sin maskinpark. (Bild pressbild)

FrontPac storsatsar med en andra tryckpress för wellpapp

19 oktober, 2022ANNONS

Nu investerar Arlöv-baserade förpackningsföretaget FrontPac i en andra tryckpress för att möta den stora efterfrågan som finns globalt på förpackningsmarknaden. Detta innebär att FrontPac blir det enda förpackningstryckeriet i Skandinavien med två tryckpressar i storformat.

FrontPac har länge varit ledande inom offsettryckta wellpappförpackningar. Ett medvetet investeringsprogram under många år har gjort att verksamheten idag står stark, även under både pandemi och andra oroligheter. Den senaste investeringen i nämnda investeringsprogram är en KBA Rapida 145, en tryckpress från Koenig & Bauer, som kan trycka med sex färger plus lack vilket är optimalt för förpackningar som ofta har en eller två så kallade spotfärger.

Den nya tryckpressen kompletterar företagets redan befintliga Koenig & Bauer-press KBA 162, som också är en tryckpress med kapacitet att trycka med sex färger. I FrontPacs maskinpark ingår bland annat även två wellpappmaskiner.

Vår satsning visar att vi har stark framtidstro”, säger VD Martin Enocson. (Bild Claes Nordström)

FrontPac trycker och konverterar förpackningar i wellpapp och kartong och dessa skickas till stor del ut i världen. Ungefär halva volymen säljs utanför Sveriges gränser och nu väljer alltså företaget att investera i en andra tryckpress för att möta en ökade efterfrågan från exportmarknaderna.

”Vi ser en stark efterfrågan på våra förpackningar både utifrån att de är miljövänliga i papper och för att de håller en hög kvalitet och bidrar därmed till att stärka våra kunders varumärke ute i butikerna. Att vi väljer att göra denna investering nu, signalerar att vi har hög framtidstro. Självklart påverkas vi av energipriser och eventuell brist på el i vinter men vi måste våga se förbi det och förse våra kunder med förpackningar under lång tid framöver”, säger FrontPacs VD Martin Enocson.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!