Solpaneler minskar FrontPacs påverkan på miljön.

FrontPac tror på fortsatt strålande tider

7 juni, 2021ANNONS

FrontPac tar nu ett nytt steg för att minska sitt klimatavtryck. Det sker genom att man installerar solceller på sin industrifastighet i Arlöv.

FrontPac har genom åren enbart använt el från vatten-, vind-, sol- och biobränsle för att minimera sin klimatpåverkan. Nu väljer man att satsa på egen produktion av el. Första steget som installeras under 2021 blir på ettusen femhundra kvadratmeter. Med den elbrist som finns i södra Sverige innebär denna investering att man bidrar till att minska Sveriges behov att importera el från kontinenten motsvarande etthundra ton mindre CO₂ per år.

FrontPacs VD Martin Enocson uttalar sig om strategin:

”Vi tillverkar förpackningar som passar in i den cirkulära ekonomin och därför är det alltid på vår agenda att göra vad vi kan för att minimera vårt klimatavtryck. Vi har till exempel flera som kört elbilar i många år. Vi har dessutom sedan ett antal år använt biogas för att driva produktionen och all spillvärme från produktionen används för att värma lokalerna”.
Denna investering kommer samtidigt som företaget satt in en helt ny wellpappmaskin i lokalerna och därmed dubblerat sin kapacitet att producera förpackningar. FrontPac har upplevt ett starkt år trots corona då flera produkter som ökat under denna tid förpackas i lådor samtidigt som pappersbaserade förpackningar har ett uppsving.

Strålande tider, dubbel bemärkelse, med andra ord för FrontPac.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!