Svenska Retursystems Helpall grå är nu godkänd av de stora svenska detaljhandelskedjorna för användning till djupfrysta produkter. (Bild SRS. Bilden är ett montage)

Frostigt men positivt besked gläder Svenska Retursystem

19 november, 2020

Efter noggranna funktionstester och riskanalyser är Svenska Retursystems Helpall grå nu godkänd av ICA, Coop, Bergendahls, Lidl och Axfood för användning till djupfrysta produkter. Ett besked som gläder Svenska Retursystem och underlättar logistiken för många livsmedelsproducenter.

”Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter”, säger Kjell Frykenstam. (Bild SRS)

”Det här är goda nyheter för många livsmedelsproducenter, som inväntat beslutet om att få börja använda pallen för djupfrysta produkter. Det underlättar deras vardag att ha samma lastbärare som i andra flöden”, säger Kjell Frykenstam, marknadschef på Svenska Retursystem.

Såväl Svenska Retursystem som samtliga grossister har gjort egna riskanalyser och noggranna tester för att säkerställa att pallen är säker även i fryst miljö. Med hjälp av RISE har bland annat friktionstester genomförts. De visar att Helpall grå fungerar minst lika bra som en träpall i frysmiljö.

”Det är mycket glädjande att branschen bestämt sig för att Helpall grå även kan hanteras i frysmiljö. Det kommer att bidra till mer hållbara och kostnadseffektiva varuflöden”, säger Martin Hörberg, förpacknings & spårbarhetsansvarig på ICA Sverige.

Svenska Retursystems plastbaserade Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Pallen tål hög påfrestning, är friktionssäker och väger 10 kg mindre än en träbaserad EUR-pall. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Helpall grå genererar 10 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande träpall.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!