Genom ett samarbete med återvinningsappen Bower hoppas FTI kunna öka den svenska återvinningen av förpackningar ännu mer. (Bild FTI)

FTI och Bower samarbetar kring ökad förpackningsåtervinning

6 maj, 2022ANNONS

Förpackningsinsamlingen (FTI) har inlett ett samarbete med svenska pant- och återvinningsappen Bower med målet att ännu fler förpackningar ska lämnas till återvinning och samtidigt kunna ge konsumenten en belöning i form av en pantersättning.

”Vi vill att alla förpackningar av glas, papper, plast och metall ska samlas in och återvinnas i så hög grad som möjligt. Samarbetet med Bower ger konsumenten möjlighet att få en belöning för sitt engagemang, och skapar samtidigt stort mervärde för våra anslutna producenter, som får en kanal att kommunicera hållbarhetsvärden direkt med konsumenten”, säger Helena Nylén, VD på FTI.

Bowers affärsidé går att på att konsumenter kan tjäna poäng samtidigt som de gör en insats för miljön genom att ladda ner och scanna sina förpackningar med Bower-appen innan de lämnas till återvinning. De poäng som genereras, när användaren pantar förpackningar i appen, kan omvandlas till kontanter eller kuponger som i sin tur kan användas i butik. Användaren kan också välja att skänka kontanterna till välgörande ändamål.

”Vi har bevakat utvecklingen av Bower-appen under en tid och är glada över samarbetet som nu är på plats. För FTI blir det här ytterligare en del i ett redan starkt producenterbjudande. Det kompletterar det stöd vi ger producenter i design för återvinning, rapportering och redovisning och tydliggör kopplingen mellan producent och deras kunder, konsumenterna. Vi vill att alla våra kunders förpackningar ska få en chans att återvinnas”, kommenterar Anette Löhnn, marknadschef på FTI.

Samarbetet mellan FTI och Bower innebär att producenter, som är kunder till FTI, får rabatt när de ansluter sig till Bower-appen, vilket är en förutsättning för att förpackningar ska kunna pantas.

”Vår återvinningsapp är utformad för att uppmuntra konsumenter att återvinna sina förpackningar och tänka mer på miljön, och vi är mycket glada över samarbetet med FTI, som jobbar mot samma mål. Genom att arbeta tillsammans hoppas vi att fler förpackningar kommer återvinnas och att vi kan stärka relationen mellan producenter och konsumenter”, säger Suwar Mert, VD på Bower.

N. B.: Förpackningsinsamlingen hette tidigare Förpacknings- och tidningsinsamlingen. Den inarbetade förkortningen FTI har man behållit. Läs mer HÄR.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!