Många välkända varumärken inom livsmedel samlas i samma bolag när Heinz och Kraft Foods slås samman.

Fusionen mellan Heinz och Kraft ett steg närmare förverkligande

15 juni, 2015ANNONS

Samgåendet mellan de nordamerikanska livsmedelsjättarna H.J. Heinz Company och Kraft Foods Group, som aviserades för cirka tre månader sedan, har nu kommit ännu ett steg närmare förverkligande, sedan det kanadensiska konkurrensverket (Canadian Competition Bureau) meddelat att man inte kommer att företa några åtgärder för att förhindra fusionen.

De båda företagen skriver i ett gemensamt pressmeddelande att innan samgåendet kan genomföras krävs ytterligare myndighetsgodkännande, samt inte minst att Krafts aktieägare ger klartecken till affären.

Den 1 juli kommer Kraft att hålla en extra bolagsstämma och då kommer koncernens aktieägare att rösta om fusionen. Allt talar dock för att den uppmärksammade sammanslagningen blir verklighet och kan genomföras som planerat under andra halvåret i år.

En fusion mellan globala Heinz och nordamerikanska Kraft Foods skapar en storkoncern, som blir världens femte största och den nordamerikanska kontinetens tredje största livsmedelsföretag.

Noteras bör att dagens Kraft Foods enbart är verksamt på den nordamerikanska kontinenten. Globala koncernen Kraft Foods delas för cirka tre år sedan upp i två separata bolag, där det ena bolaget, med verksamheter i Nordamerika behöll namnet Kraft Foods, medan det andra bolaget, som utgjordes av övriga Kraft-verksamheter runt om i världen, fick namnet Mondelez International. I den senare koncernen ingår bland annat svenska Gevalia och Marabou.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!