”Bois Underwear” – en annorlunda kartongförpackning för underkläder segrade i årets svenska PIDA och tävlar nu i Monaco om titeln ” Grand Finale winner of PIDA 2019” (Bild PIDA)

Fyra förpackningar fightas om slutsegern i stor PIDA-final

23 september, 2019ANNONS

I BillerudKorsnäs europeiska förpackningstävling PIDA (Packaging Impact Design Award) kommer för första gången en slutsegrare att koras bland de fyra vinnarna av de nationella PIDA-tävlingarna i Sverige, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Totalsegraren koras i samband med mässan Luxe Pack i Monaco i månadsskiftet september-oktober.

”Med tävlingen PIDA vill vi uppmuntra de unga talanger, som kommer att bli morgondagens förpackningsdesigners och vi vill också sammanföra dem med dagens ledande designproffs. Till den stora finalen på Luxe Pack har vi fyra starka tävlande, som slåss om den europeiska titeln”, säger Anders Gathu, marknadschef på BillerudKorsnäs.

De fyra förpackningar, som slåss om sluttiteln på Luxe Pack är:
* PIDA Sverige: ”Bois Underwear”. Designers Alicia Lundgren, Natasha Bosnjak och Christian Koch från Nackademin.
* PIDA UK: ”Ekitai Sake”. Designers Chao-Lun Cheng, Will Sutton och Jiaming Gong från Sheffield Hallam University.
* PIDA Germany: ”Save the bees”. Designers Daniela Betz och Sophia Huber från Hochschule der Medien, Stuttgart.
* PIDA France: “Layers and Care”. Designers Alexie Rossato, Robin Rousselle och Charlène Raymond från IUT of Reims.

Slutvinnaren kommer att utses av en jury bestående av designers, konverterare, varumärkesägare och andra experter. Alla i juryn har också varit jurymedlemmar i någon av årets nationella PIDA-tävlingar.

Förpackningstävlingen PIDA arrangeras av BillerudKorsnäs och årets tävlingstema var ”Bring the Future”. Tävlingen genomförs i samarbete med ledande universitet och högskolor i Sverige, Storbritannien, Frankrike och Tyskland.

”Vi har arrangerat PIDA i många år som ett sätt att driva utvecklingen av förpackningsdesign. Med en Grand Finale på Luxe Pack i Monaco tar vi nu tävlingen till en ny nivå. Vi ger designstudenterna ännu större stimulans och drivkraft och ger dem möjlighet att visa upp sina designprojekt för en bredare publik”, säger Anders Gathu.

Mässan Luxe Pack i Monaco arrangeras 30 september till 2 oktober. Slutsegraren i PIDA kommer att koras på mässans första dag, 30 september. Den högtidliga prisceremonin äger rum kl 15.00 i BillerudKorsnäs monter på mässan.

————————————–

Här kan du läsa om finalister och vinnare i årets svenska PIDA-tävling.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!