Smurfit Kappa Sveriges wellpappbaserade förpackningslösning för säker transport av onlinebeställda färska blommor belönades med en World Star.

Fyra svenska förpackningar erhöll World Star-utmärkelser

11 januari, 2021ANNONS

I den globala förpackningstävlingen World Star, arrangerad av World Packaging Organisation (WPO), belönades fyra svenskproducerade förpackningar med den prestigefyllda World Star-utmärkelser. Samtliga fyra förpackningar, som tidigare har tilldelats den nordiska utmärkelsen ScanStar, är tillverkade i wellpapp.

Sammanlagt 194 vinnare i World Star-tävlingen, fördelade på 12 olika kategorier utsågs vid ett jurysammanträde och offentliggjordes den 7 januari i år. Själva prisceremonin är planerad att hållas i maj 2021.

Här är de svenska Worlds Star-vinnarna:

Flower Box från Smurfit Kappa Sverige
En wellpappförpackning som gör det möjligt att skicka färska online-beställd blommor på ett funktionellt, ekonomiskt och säkert sätt.
”Förpackningen ger kunden en utmärkt öppningsupplevelse, som förbättrar varumärkesuppfattningen och stimulerar till återköp”, skriver juryn.

Bright Box från Mondi Ansbach och aPak AB
En wellpappbaserad förpackningslösning för globala leveranser av Volvo Cars strålkastare.
”Med en mer effektiv och nu 100 procent biobaserad design erbjuder den nya lösningen säkrare och mer tillförlitliga transporter, enklare hantering, bättre ekonomi och framför allt – en bättre miljösituation”, enligt juryn.

Coffin från DS Smith Sverige
Ett alternativ till traditionella begravningskistor, tillverkad i wellpapp.
”Både miljömässiga och ekonomiska fördelar på grund av lägre utsläpp och lägre kostnader längs hela kedjan: tillverkning, transport och slutanvändning”, är juryns motivering.

Brakebooster från Mondi Ansbach och aPak AB
En wellpapplösning för transport av känsliga brake booster-komponenter till Volvos anläggningar runt om i världen.
”Konstruktionen erbjuder bättre skydd och fyllnadsgrad samtidigt som den kraftigt minskar vikt, materialanvändning, monteringstid och utrymme under transport”, skriver juryn bl a.

Av övriga nordiska länder gick sammanlagt fem World Star-utmärkelser till Finland (2), Norge (2) och Danmark (1).

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!