Peter Stenström, t.v., och Åke Rosén, t.h., gläds åt Gaia BioMaterials snabba utveckling och att man är med på listan över Sveriges snabbast växande tech-företag. (Bild Gaia)

Gaia BioMaterials AB på listan över snabbväxande tech-företag

14 december, 2020

Helsingborgsbaserade Gaia BioMaterials AB har placerats som nummer 26 på listan över Sveriges 50 snabbast växande tech-företag. Listan upprättas varje år av globala konsultföretaget Deloitte, som har sitt huvudsäte i Silicon Valley i Kalifornien.

”Detta är något av en prestation. Särskilt om man tar hänsyn till att Gaia, som är ett tillverkande företag, lyckats i konkurrens med alla high tech IT- och medieföretag i ett av de mest framstående IT-länderna i världen”, säger Peter Stenström, VD och medgrundare av Gaia.

Under de senaste fyra åren har Gaia BioMaterials gjort en remarkabel utveckling och tillväxt. Omsättningen har ökat med 732 procent, antalet anställda har ökat från ett fåtal till 25 stycken och man exporterar nu till över 30 länder.

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial, som baseras på förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast och som minskar koldioxidutsläppen med upp till 80 procent. Materialet, som kan användas till förpackningar och flera andra typer av produkter, marknadsförs under det registrerade varumärket Biodolomer®.

”Det har varit spännande första år. Ända sedan vi startade Gaia har vi varit övertygade om att efterfrågan på marknaden så småningom skulle komma ikapp oss – detta stärker oss ytterligare i vår tro. Och det bästa återstår!”, säger Åke Rosén, som är medgrundare av Gaia BioMaterials och mannen bakom utvecklingen av biodolomer.

För att säkra den infrastruktur som krävs för fortsatt expansion flyttade Gaia BioMaterials under år 2018 sin verksamhet till en ny produktionsanläggning och nyligen meddelade företaget att investeringsföretaget Latour Industries, genom sitt nyetablerade investeringsområde Latour Future Solutions, har investerat i Gaia. (Läs HÄR)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!