Med de nya genomskinliga plastskålarna för Felix frysta portionsrätter ökar Orkla mängden återvinningsbar plast med 91 ton per år – plast som annars skulle gått till förbränning. (Bild Orkla/Felix)

Genomskinliga portionsskålar ger ökad återvinning av plast

19 maj, 2020

Orkla Foods Sverige har övergått från svart till genomskinlig plast för varumärket Felix sortiment av fryst färdigmat i enportionsskålar. Svart plast är idag svår att återvinna och lämnas därför inte till plaståtervinning utan till förbränning. Men genom att övergå till transparenta portionsskålar ökar Orkla Foods mängden återvinningsbar plast med 91 ton per år.

”Idag finns inte möjligheten att återvinna svart plast. Genom att byta från svart till genomskinlig plast i våra enportionsskålar från Felix gör vi det möjligt att få in mer plast i det cirkulära flödet och därmed kan fler klimatvänliga förpackningar produceras”, säger Thomas Sjöberg, marknadschef, Orkla Foods Sverige.

Orkla Foods Sverige skriver i ett pressmeddelande att omställningen till ett cirkulärt flöde av förpackningar är en nödvändighet. Alla aktörer i livsmedelskedjan måste ta sitt ansvar för att få till detta och minska förpackningars klimatpåverkan.

”Vi har satt upp höga mål – senast år 2025 ska alla förpackningar materialåtervinnas och vara gjorda av förnyelsebart eller återvunnet material”, skriver Orkla Foods Sverige i pressreleasen.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!