Fr. v. Peter Norin, Nyckelbryggerier, Sara Ramberg, kommunikationschef för Lundakarnevalen 2018, och Erik Lindroth, miljödirektör Tetra Pak, presenterade årets ”karnevatten”.

Glaciärvatten i Tetra Prisma läskar karnevalsbesökarna

8 maj, 2018

Lundastudenternas traditionella karneval arrangeras vart fjärde år och när det är dags i år den 18 – 20 maj kan karnevalsbesökarer och andra läska sig med det speciella ”karnevattnet”, i år framtaget i ett samarbete mellan karnevalsledningen, Tetra Pak och Nyckelbryggerier i Älvsbyn.

De små vätskekartongförpackningarna med det läskande och alkoholfria innehållet är resultatet av ett designsamarbete mellan förpackningstillverkaren Tetra Pak och karnevalsledningen i Lund.
Förpackningarna, som är Tetra Paks välkända Tetra Prisma, produceras på Nyckelbryggeriers nyinstallerade Tetra Prisma-linje och vattnet, som tappas i Älvsbyn, härstammar från Sulitelmas glaciärer.

Årets ”karnevatten” har fått namnet ”Imaginalvatten” – en naturlig följd av att årets karneval är en ”Imaginalkarneval” – ett ”karnevalistiskt” ord, som ingen riktigt vet vad det betyder…

Lundakarnevalen engagerar mer än femtusen studenter och upp mot en halv miljon besökare brukar lockas till Lund under karnevalsdagarna, där de underhålls med karnevalståg, tombolor, tältföreställningar, artistuppträdanden och inte minst mat och dryck. Under karnevalsdagarna kommer Imaginalvattnet att finnas tillgängligt på området vid Lundagård.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!