Biofiber Techs produkt FibraQ® är kemiskt modifierade träfibrer i granulatformat som kan ersätta fossil plast. (Bild Biofiber Tech)

Global plastkoncern investerar i svenskt greentech-företag

20 juni, 2022ANNONS

K.D. Feddersen, en Tysklandsbaserad global koncern inom distribution och produktion av konstruktionsplaster, går nu in som investerare och strategisk partner i det svenska greentech-företaget Biofiber Tech, vars patenterade teknologi ersätter fossilbaserad plast med träfiber i plastapplikationer.

Eric Zhang är grundare och VD för Biofiber Tech. (Bild Biofiber Tech)

”Det här strategiska partnerskapet med Feddersen kommer att lägga till en distributions- och försäljningskanal som hjälper oss att nå nya marknader och industrier i global skala”, säger Eric Zhang, grundare och VD för Stockholmsbaserade Biofiber Tech.

Förra året lanserade Biofiber Tech produkten FibraQ®, som är kemiskt modifierade träfibrer i granulatformat, som kan ersätta fossil plast i produkter där det tidigare inte varit möjligt.

I ett pressmeddelande säger företagen att med Feddersen får Biofiber Tech en strategisk partner med en stark position inom plastindustrin. Feddersen-gruppens globala distributionsnätverk och dess kompounderings- och FoU-expertis kommer att vara av stort värde för Biofiber Tech i expansionen till nya marknader och industrier.

”Det här innebär mycket stora möjligheter för Biofiber Tech att fortsätta växa och utvecklas. Samarbetet har en direkt påverkan på stora delar av värdekedjan och gör att vi kan skala upp vår försäljning och produktion på kort tid. Detta innebär att fler industrier kan minska sitt koldioxidavtryck med FibraQ®”, säger Eric Zhang.

Volker Scheel är VD för Hamburgbaserade K.D. Feddersen Holding GmbH. (Bild K.D. Feddersen)

För K.D. Feddersen innebär samarbetet att företaget får tillgång till biobaserat material, något som det är en stor och växande efterfrågan på.

”Med denna strategiska satsning på Biofiber Tech ser vi en stor möjlighet att tillsammans utveckla blomstrande framtida marknader”, säger Volker Scheel, VD för K.D. Feddersen Holding GmbH.

Biofiber Tech är i en snabb tillväxtfas och har under 2022 lanserat nya produkter som t. ex. FibraQ® 3D som kan användas för att 3D-printa produkter, FibraQ® ABS som har öppnat möjligheten att använda Biofiber Techs teknologi inom elektronikindustrin, och FibraQ ® 100% Bio, som blandas med bioplast och är komposterbar.

Under de senaste tolv månaderna har flera varumärken från olika branscher gjort produktförsök med material baserade på FibraQ® med gott resultat, och till hösten förväntas den första kommersiellt producerade konsumentprodukten tillverkad med FibraQ® att finnas på marknaden. Biofiber Tech planerar att börja skala upp sin produktion under hösten 2022 för att möta marknadens efterfrågan.

————————————————–
Om Feddersen Group
Feddersen Group är en global aktör inom plastindustrin med en årlig omsättning på 900 miljoner euro, mer än 1.100 anställda över hela världen och en stark närvaro i Europa, Asien och Latinamerika.
Koncernens kärnkompetens ligger inom utveckling, produktion och distribution av tekniska polymerer, inom maskinteknik och utveckling samt handel med maskiner för polymerbearbetning.

Om Biofiber Tech
Biofiber Tech är ett innovativt greentech-företag baserat i Stockholm. Företaget erbjuder FibraQ®, en patenterad 100 procent träfiberbaserad produkt i granulformat till plastindustrin för användning i plastapplikationer för att minska mängden fossilbaserad plast.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!