”AR Packaging blir ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger Harald Schulz. (Bild AR Packaging)

Graphic Packaging har slutfört köpet av svenska AR Packaging

2 november, 2021ANNONS

Globala förpackningskoncernen Graphic Packaging meddelar att man nu har slutfört förvärvet av svenska AR Packaging. Köpet, som först aviserades den 14 maj i år (Läs HÄR), genomfördes i en uppgörelse mellan Graphic Packaging Holding Company och AR Packagings ägare CVC Capital Partners Fund VI och till en kontant köpeskilling av cirka 1,45 miljarder US dollar (ca 12,2 miljarder kronor).

”Förvärvet påskyndar Graphic Packagings växande position för att betjäna konsumentförpackande varuföretag runt om i världen med hållbara fiberbaserade förpackningsalternativ”, skriver Graphic Packaging i ett pressmeddelande.

”Vi är glada att kunna meddela att Graphic Packaging International har slutfört sitt förvärv av AR Packaging, som är en av Europas främsta tillverkare av fiberbaserade konsumentförpackningar. Detta förvärv är en del av Graphic Packagings uppdrag att växa med värdefulla kunder inom utvalda marknadssegment, och det kommer att förbättra den kombinerade koncernens globala skala, innovationsförmåga och värdeerbjudande för kunder över hela världen”, skriver AR Packaging på sin hemsida.

Köpet av AR Packaging innebär en omvandling och komplettering av Graphic Packagings europeiska verksamhet, som nu utökar sina befintliga västeuropeiska verksamheter med AR Packagings anläggningar i Skandinavien, Östeuropa och Centraleuropa.

”Vår framgångsrika utveckling genom åren fullbordas, när vi blir en del av Graphic Packaging. Våra skickliga medarbetare kommer att få en långsiktig ägare med en idealisk strategisk passform och en övergripande kultur. Värdena och funktionerna hos AR Packaging kommer att höjas ytterligare och bli ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger AR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!