Gruppbild från besöket: Frän vänster Markus Mannström, divisionschef, Stora Enso, Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Linda Renholm, laboratoriechef, Stora Enso och Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.

Hållbarhet stod i centrum när Stora Enso fick celebert besök

30 januari, 2019

Tisdagen den 29 januari besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hållbar utveckling stod i fokus vid besöket och kronprinsessparet fick information om Stora Ensos verksamhet och företagets senaste innovationer från skogen.

Besöket inleddes med att Per Lyrvall, Sverigechef, Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör och Markus Mannström, divisionschef presenterade Stora Ensos globala verksamhet och visade exempel på nya produkter, som exempelvis textilier och batterier, baserade på skogsråvara. 

Därefter arrangerades en guidad tur på några av innovationscentrets laboratorier under ledning av laboratoriechef Linda Renholm. Kronprinsessparet fick en inblick i hur modern och avancerad teknisk utrustning gör det möjligt att få fram värdefull data och information, som ligger till grund för att bedriva världsledande skogsindustriell forskning. 
  
”Det är mycket glädjande att vi fick möjligheten att presentera och visa upp vår verksamhet för kronprinsessparet. Det märktes tydligt att de har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och de visade ett särskilt intresse för vårt arbete med att utveckla nya material som kan ersätta plast”, säger Per Lyrvall.

 

 

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar