En förpackningsfilm belagd med It´s Freshs! ”hemliga ingrediens” ökar väsentligt hållbarheten hos färska bär, frukt, grönsaker och blommor.

Hållbarheten förlängs med hemlig ”aktiv ingrediens”

21 januari, 2019

Företaget It´s Fresh! har utvecklat en smart ”hemlig” teknik för att förlänga hållbarheten hos förpackade färska produkter som bär, frukt, grönsaker, blommor, etc.

Företaget skriver att man genom att belägga förpackningsfilmen på trågförpackningar eller liknande med en hemlig ”aktiv ingrediens” kan man absorbera utsöndringen av produkternas naturliga ”mognadsgas” etylen och på så viss väsentligt förlänga produkternas hyllivslängd.

Tekniken, som kallas ”Infinite”, har utvecklats under tre års tid och nu ska brittiska supermarketkedjan Morrisons konsumenttesta tekniken på förpackningar för färska bär.

It´s Fresh! skriver att tester visat att Infinite-tekniken är effektivare och miljövänligare än konventionella förpackningsmetoder och att den kan användas i förpackningar med obehandlad frukt.

”Vår förpackning är vad vi kallar en ´ändamålsenlig förpackning´ som verkligen bidrar till att minska matavfallet och minska den mängd förpackning som behövs totalt, eftersom produkterna varar längre”, säger Simon Lee, en av grundarna till It´s Fresh!.

Flera tester har gjorts runt om i världen av It´s Freshs! nya förpackningsteknik och överallt har man noterat väsentligt förlängd hållbarhet och bibehållande av kvalitet hos de förpackade produkterna, Exempelvis har man testat på jordgubbar i Frankrike, blåbär i Polen, körsbär i Grekland och bananer i Australien.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!