Till hösten lämnar Stefan Bergström aluminiumprofilproducenten Sapa/Hydro i Vetlanda och blir ny VD för metallförpackningsföretaget Emballator Metal Group i Ulricehamn.

Han är ny verkställande direktör för Emballator Metal Group

23 augusti, 2019

Metallförpackningsföretaget Emballator Metal Group, med huvudsäte i Ulricehamn, får en ny VD till hösten. Han heter Stefan Bergström och kommer närmast från Sapa/Hydro i Vetlanda, där han varit vice VD och försäljningsdirektör.

”Efter tolv år känner jag att det är dags att byta bransch och utmana både mig själv och den kunskap jag erhållit inom Sapa/Hydro i en annan miljö. Jag har en övertygelse att förändring och utmaning håller alla sinnen vid liv, inte minst kreativitet, när olika branscher möts, det är då man kan tillföra något nytt och skapa värde”, säger Stefan Bergström till Vetlanda Posten.

Emballator Metal Group utvecklar och tillverkar förpackningslösningar i bleckplåt för främst färg- och kemiindustrin, men även för livsmedel och konfektyr. Koncernen har sitt huvudkontor i Ulricehamn och marknaden täcker i stort sett hela Europa.. Tillverkningen sker i anläggningar i Ulricehamn och Nybro samt Lempäälä i Finland. Företaget har också säljkontor i Köpenhamn, Moss och Włocławek.

Emballator Metal Group, som har en omsättning på cirka 670 miljoner kronor och 250 anställda, ingår i den familjeägda Herenco-koncernen och som VD kommer Stefan Bergström att rapportera till Thomas Bergdahl, VD för Herenco.

”Vi är mycket glada och stolta över att få möjlighet att knyta Stefan Bergström till oss och vi ser mycket fram emot att han inom kort ansluter till koncernen”, säger Thomas Bergdahl.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!