David Ekberg är utsedd till chef för Stora Ensos division Packaging Solutions. (Bild Stora Enso)

Han blir chef för Stora Ensos division Packaging Solutions

1 april, 2020ANNONS

Stora Enso har utsett David Ekberg till divisionschef för Packaging Solutions och medlem i koncernens ledningsgrupp, från och med 1 april 2020.

David Ekberg har varit tillförordnad chef för Packaging Solution sedan 6 december 2019. Dessförinnan var han chef för enheten Corrugated Nordics, inom samma division. Innan David kom till Stora Enso 2017, har han haft flera chefspositioner på Climeon och Ericsson.

”David Ekberg är en ansedd ledare med erfarenhet av att främja innovation och tillväxt. Han har jobbat som chef i såväl stora organisationer som start-up-företag. På Stora Enso har David visat prov på snabbhet, flexibilitet och mycket goda ledaregenskaper”, säger Annica Bresky, VD på Stora Enso.

”Jag ser verkligen fram emot uppgiften att stärka verksamheten här på Packaging Solutions. I samarbete med kunder och leverantörer kommer vi att få fram ännu mer effektiva och innovativa lösningar inom förnybara förpackningar. Genom att ersätta plast och minska koldioxidutsläppen kan vi göra något bra för planeten samtidigt som vi skapar värde för aktieägarna”, säger David Ekberg.

Den 1 januari 2020 slog Stora Enso samman verksamheten för wellpappråvara med divisionen Consumer Board och skapade den nya divisionen Packaging Materials. Den återstående verksamheten inom Packaging Solutions utgör tillsammans med Stora Ensos nya enhet för formpressad fiber en mer renodlad division.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!