Lennart Eberleh har utsetts ny VD och koncernchef för Rottneros AB.

Han blir ny koncernchef och VD i Rottneros AB

21 mars, 2016ANNONS

Styrelsen för Rottneros AB har utsett Lennart Eberleh till ny VD och koncernchef för Rottneros AB.
Lennart Eberleh kommer närmast från BillerudKorsnäs där han är affärsområdeschef för Corrugated Solutions, ett av BillerudKorsnäs tre affärsområden. Lennart har mer än 20 års erfarenhet av olika chefspositioner inom pappersindustrin, bland annat inom Stora, Billerud och BillerudKorsnäs. Lennart är civilingenjör från Technical University Braunschweig.

”Vi är många, som har följt Lennarts framgångar under åren, och vi är mycket nöjda över att ha rekryterat en person, som har såväl stor kompetens inom pappersindustrin som gedigna erfarenheter av affärsmannaskap”, säger Rune Ingvarsson, styrelseordförande i Rottneros AB.

”Lennart är definitivt rätt person att fortsätta arbetet med vår långsiktiga industriella plan Agenda 500 och att utveckla Rottneros strategi ytterligare. Det känns mycket bra att lämna över till honom”, säger Per Lundeen, tillförordnad VD och koncernchef.

Lennart Eberleh kommer att tillträda senast 1 oktober 2016 och till dess kommer Per Lundeen att fortsätta som VD. Per gick in i VD-rollen i november 2014 efter att ha suttit i styrelsen för Rottneros AB sedan 2013.

”Vi är mycket tacksamma för det arbete Per har utfört. Under hans ledarskap har Rottneros utvecklats till ett mycket lönsamt och finansiellt starkt företag. Vi är också glada över att Per kommer att ställa sig till förfogande för fortsatt styrelsearbete i Rottneros AB”, säger Rune Ingvarsson.

”Vi tackar Lennart för den stora insats han gjort som chef för Corrugated Solutions och som har varit ytterst värdeskapande för bolaget och våra kunder. Vi är förstås glada för Lennarts skull och önskar honom lycka till i sina nya utmaningar. Detta är ytterligare ett exempel på BillerudKorsnäs förmåga att skapa värde, i detta fall på det individuella planet!”, säger Per Lindberg, BillerudKorsnäs VD och koncernchef. 

En process för att rekrytera en efterträdare till Lennart Eberleh i BillerudKorsnäs har inletts och fram till dess att den processen är klar arbetar han kvar, dock längst till 1 oktober 2016.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!