På grund avprivata skäl avgår Håkan Ohlsson, som VD för FTI efter bara drygt ett år på posten. (Bild FTI)

Lämnar sin anställning som VD på FTI efter bara drygt ett år

29 maj, 2020

Håkan Ohlsson, som tillträdde som VD för Förpacknings- och Tidningsinsamling AB (FTI) i slutet av mars i fjol, meddelar att han avgår från sin post på egen begäran. Anledningen är, enligt ett pressmeddelande, att han har en privat situation, som inte går att kombinera med det stora förändringsarbete som FTI genomgår.

”FTI står inför en spännande och utmanande resa och det har inte varit ett lätt val. Men jag inser samtidigt att det kommer att krävas fullt fokus och engagemang och det kan jag tyvärr inte ge FTI just nu”, säger Håkan Ohlsson i en kommentar.

Styrelsen för FTI har tillsatt en rekryteringskommitté, som har påbörjat rekryteringen av en ny verkställande direktör. Håkans Ohlssons formella anställning upphör den 4 september.

När Håkan Ohlsson tillträdde som VD den 29 mars i fjol, kom han närmast från Apoteksgruppen. Dessförinnan hade han yrkeserfarenhet från anställningar i bland annat Unilever, GB Glace, McKinsey och CityMail. Han efterträdde då Eva Ellenfors, som fungerat som interims-VD sedan förre VD:n Kent Carlsson avgick i oktober 2018.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!