Den här presentförpackningen till Bodegas Balsamic, producerad av Durero Packaging och med kartong från Holmen Iggesund, vann prestigefyllda utmärkelsen ”Carton of the Year”. (Bild Pro Carton)

Här är toppvinnarna i årets stora europeiska kartongtävling

14 september, 2021ANNONS

Den stora tävlingen European Carton Excellence Awards 2021 i arrangemang av organisationerna Pro Carton och ECMA (European Carton Makers Associations) är nu avgjord. Här kan du se de toppvinnande förpackningarna.

De vinnande kartongförpackningarna presenterades vid ett live-sänt digitalt event den 6 september. Tre toppvinnare korades i specialkategorierna ”Carton of the Year”, ”Save the Planet” och ”Innovation Award” och dessutom korades vinnare i kategorierna ”General Packaging – Virgin Fibre”, ”General Packaging – Recycled Fibre”, ”Food & Drink – Virgin Fibre”, ”Food & Drink – Recycled Fibre” och ”Public Award”. Därutöver utdelades platina- och guldutmärkelser i respektive kategorier.

Vid den digitala prisceremonin den 6 september presenterades också vinnarna av parallelltävlingarna ”Pro Carton Young Designers Award” och ”Pro Carton Student Video Award”.

Här nedan presenterar vi de tre toppvinnande bidragen: (kategorivinnarna samt ett urval av övriga vinnare och belönade tävlingsbidrag presenteras här på Packnews.se inom kort):

  • Den eftertraktade utmärkelsen ”Carton of the Year” (bilden överst) tilldelades bidraget ”Bodegas Balsamic” – en presentförpackning i kartong, producerad av Durero Packaging och med kartong från Holmen Iggesund. Juryn gillade den dramatiska effekten vid öppnandet av förpackningen och det faktum att den både presenterar och skyddar produkten på ett utmärkt sätt.
Ett kartongbaserat tråg tog hem ”Save the Planet”. (Bild Pro Carton)
  • ”Save the Planet”-utmärkelsen gick till kartongleverantören BillerudKorsnäs och förpackningsproducenten Graphic Packaging för deras PaperSeal® MAP Tray Burger Solution – ett kartongbaserat tråg för packning av livsmedel med modifierad atmosfär (MAP). Tråget hyllades av juryn för sin design och för att det ersätter konventionella plasttråg och därmed minskar plastanvändningen.
En hopvikbar kartongsked vann ”Innovation Award”. (Bild Pro Carton)
  • Specialpriset ”Innovation Award” gick till Cardbox Packaging (förpackningsproducent) och Stora Enso (kartongleverantör) för deras innovativa och plastfria ”Karlo Spoon” – en hopvikbar sked, som är avsedd att integreras med exempelvis take-away- eller on-the-go-förpackningar med färdigmat, etc. Juryn gillade skeden för att den är kompakt och stark och för att den är lätt för konsumenten att ”montera” och börja använda.

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!