Här kan du läsa ett urval av sommarens heta ”packnews”

7 augusti, 2019ANNONS

Packnews har haft sommarledigt – men det har inte förpackningsbranschen… Intressanta förpackningsnyheter har fortsatt att strömma in under vår ledighet och för att du som läsare inte ska missa de mest ”heta” nyheterna har vi sammanställt ett urval, som du kan läsa här nedan.

Nyheterna är skrivna i kortform och uppställda i kronologisk ordning. Till varje nyhet finns det en länk, som går till ett PDF-dokument, där du kan läsa den oredigerade texten till respektive nyhets officiella pressrelease. Dokumenten är också illustrerade med aktuella bilder. (OBS flera av releasetexterna är på engelska)

24 juni:
Ecolean etablerar sig på den mexikanska marknaden
Helsingborgsbaserade förpackningstillverkaren Ecolean har tillsammans med den inhemska koncernen Alpura lanserat Ecoleans första aseptiska mejeriförpackningarna på den mexikanska marknaden.
LÄNK (engelska)

28 juni:
Smurfit Kappa skapar e-handelsförpackning för ägg!
Smurfit Kappa har hjälpt en ledande latinamerikansk äggleverantör att ta sig in på e-handelsmarknaden, genom att utveckla en ”portfölj”-liknande e-handelsförpackning för distribution av färska ägg..!
LÄNK

1 juli:
Berry Global har fullföljt förvärvet av RPC Group
USA-baserade Berry Global har nu fullföljt förvärvet av brittiska plastförpackningskoncernen RPC Group. Köpeskillingen uppges till ca 6,5 miljarder US-dollar (drygt 62,3 miljarder kronor).
LÄNK (engelska)

3 juli:
Tetra Pak inviger Vietnams första fabrik för aspetisk kartong
Tetra Pak har haft högtidlig invigning av sin nybyggda kartongfabrik i vietnamesiska Binh Doung. Fabriken är Vietnams första tillverkningsenhet för aseptisk förpackningskartong.
LÄNK (engelska)

8 juli:
Nu går det att panta tomma YES-flaskor med mobilen!
Procter & Gamble-ägda varumärket YES går nu ut med pant på sina diskmedelsflaskor i samarbete med det prisbelönta startup-bolaget PantaPå.
LÄNK

10 juli:
Finska Walki köper belgiska företaget Belcoat av Mondi
Finska Walki Group köper den belgiska tillverkaren Belcoat av Mondi-koncernen. Belcoat tillverkar specialiserade extruderingsbelagda produkter.
LÄNK (engelska)

12 juli:
Bosch säljer sin division för förpackningsmaskiner till CVC
Tyska Bosch ska avyttra sin förpackningsmaskindivision Bosch Packaging Technology till riskkapitalföretaget CVC Capital Partners. Affären berör 6.100 anställda i 15 länder.
LÄNK (engelska)

15 juli:
BillerudKorsnäs lanserar första 180-graders sugröret i papper
BillerudKorsnäs har tillsammans med Paper Straw utvecklat U-Bend Straw – det första funktionella 180-graders sugröret i papper, avsett för juice, mjölk och vatten, etc.
LÄNK

19 juli:
The Absolut Company och Ardagh ingår 10-årigt partneravtal
The Absolut Company och Ardagh har ingått ett 10-årigt avtal, som bl. a innebär att Ardagh via glasbruket i Limmared fortsätter att producera Absoluts vodkaflaskor.
LÄNK (engelska)

23 juli:
Sidel köper fransk tillverkare av PET-formar och verktyg
Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen, har förvärvat franska COMEP, som utformar och tillverkar formblåsformar och verktyg för produktion av PET-flaskor.
LÄNK (engelska)

25 juli:
Stora Enso säljer sin andel i kinesiska pappersbruket Dawang
Stora Enso har undertecknat ett avtal om att avyttra sin andel på 60 procent i det kinesiska Dawang-bruket till sin partner i samriskföretaget, Shandong Huatai Paper.
LÄNK

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!