Crème fraiche och gräddfil packas i Ecoleans förpackningar.

HelloFresh lanserar Ecoleans förpackningar i Sverige

1 juli, 2020ANNONS

Ecoleans lättviktsförpackningar används numera i HelloFreshs matkassar och erbjuder kunderna ett mer hållbart och användarvänligt förpackningsalternativ. HelloFresh är världens ledande leverantör av matkassar. Ecoleanförpackningarna används i matkassar som distribueras i Tyskland och Österrike sedan april 2020, och nu följer Danmark och Sverige efter. Lanseringen innebär en möjlighet för svenska konsumenter att ta del av Ecoleans förpackningar.

”Vi är mycket nöjda med framstegen vi gjort när det gäller hållbarhet under de senaste åren. Vi vill erbjuda människor ett i grunden mer hållbart sätt att köpa och konsumera mat”, säger Tilman Eichstaedt, senior vice president för International Product, Procurement and Sustainability på HelloFresh. ”Genom att byta till Ecoleans lätta förpackningar minskar vi mängden plast som används i våra matkassar.”

”Ecoleans lätta förpackningar förenar en låg miljöpåverkan med livsmedelssäkerhet och användarvänlighet. Vårt unika förpackningsformat tillsammans med matkassar från ett progressivt varumärke som HelloFresh är en perfekt kombination. Det är den mesta fulländande förpackningen för flytande livsmedel i matkassar”, säger Andreas Jeppsson, Regional Director, Europe, Americas, Africa, Ecolean. ”Lätta, flexibla förpackningar innebär minskad miljöpåverkan och mindre förpackningsavfall. Flexibiliteten och det faktum att de är så lättanvända bidrar dessutom till nöjda konsumenter och minskat matsvinn.”

Ecolean Air-förpackningarna i matkassarna från HelloFresh används för crème fraiche och gräddfil.

HelloFresh är världens största matkasseföretag och bedriver verksamhet i USA, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Luxemburg, Australien, Österrike, Schweiz, Canada, Nya Zeeland, Sverige och Frankrike. Företaget levererade över 111 miljoner måltider till 4,18 miljoner aktiva kunder under Q1. HelloFresh grundades i Berlin i november 2011 och noterades på Frankfurtbörsen i november 2017. Man har kontor i New York, Berlin, London, Amsterdam, Sydney, Toronto, Auckland, Paris och Köpenhamn.

Ecolean är ett globalt företag med huvudkontor i Sverige. Ecolean grundades 1996 och har 450 anställda med kommersiell verksamhet i över 30 länder.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!