Bröggd bryggs på brödsvinn från Dafgårds av Qvänum bryggeri och tappas på dekorativa glasflaskor med "gammeldags" förslutning.

Hemköp lanserar Bröggd – ett öl bryggt på brödsvinn

1 februari, 2018

Sju Hemköpbutiker blir först med det ekologiska ölet Bröggd som bryggs på brödsvinn av Qvänum bryggeri i samarbete med det internationella ölvarumärket Toast. 
Hemköp och matsvinnsexperten Tristram Stuart, som initierat svinnölet Toast i England, tar nu ölet till Sverige. Stockholm och Lidköping är först ut och ambitionen är fler städer under året.

”Vi välkomnar initiativ som kan förnya vårt sortiment samtidigt som vi tar tillvara på råvaror som annars skulle ha kasserats. Öl bryggt på bröd är ett första steg och vi hoppas att fler leverantörer hakar på inom olika områden. Tillsammans minskar vi matsvinnet inom dagligvarubranschen”, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp.

Bröggd bryggs på brödrester från Dafgårds av Qvänum bryggeri. Ölet började säljas den 30 januari i Stockholmsbutikerna Hemköp City, Mariahallen, Torsplan, Skanstull och Hornstull. Lokalt runt bryggeriet säljer även Hemköp i Lidköping och Grästorp ölet. En krona per såld flaska går till Feedback, en välgörenhetsorganisation som bekämpar globalt matsvinn.

Carina Malm

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!