Ecolean och deras flexibla lättviktsförpackningar har för andra året i rad tilldelats hållbarhetsbetyg Platinum av värderingsorganet EcoVadis. (Bild Ecolean)

Högsta hållbarhetsbetyg till förpackningsbolaget Ecolean

23 maj, 2022ANNONS

För andra året i rad har Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean Group topprankats och tilldelats utmärkelsen Platinum av globala värderingsorganet EcoVadis.

Utmärkelsen innebär att Ecolean placerar sig i den exklusiva skara av en procent som fått högsta hållbarhetsbetyget av 90.000 företag från 200 industriområden och 160 länder, som bedömts och utvärderats av EcoVadis.

Anna Palminger är hållbarhetsdirektör på Ecolean Group. (Bild Ecolean)

”Vi använder de årliga hållbarhetsbetygen från EcoVadis för att få en oberoende bedömning av det arbete vi gör och för att kunna jämföra vår hållbarhetsprestanda med andra företag. Det är med stor stolthet som vi konstaterar att vi ännu en gång tillhör enprocentstoppen globalt inom hållbarhet” säger Anna Palminger, hållbarhetsdirektör, Ecolean Group.

EcoVadis-bedömningen anger inom vilka områden varje företag uppnår höga poäng samt områden där deras hållbarhetsprestanda kan förbättras. Bedömningen fungerar som ett bra verktyg för att indikera vad som kan förstärkas och förbättras.

”EcoVadis-bedömningen är ett värdefullt sätt för oss att hjälpa till att identifiera områden där vi kan stärka vår styrning och prestation ytterligare, och ger också ett incitament att ytterligare förbättra vårt arbete. Utvärderingen har varit till stor hjälp då vi nu sätter upp en serie hållbarhetsmål för 2030, som vi snart kommer att lansera”, berättar Anna Palminger.

—————————————————
EcoVadis är en oberoende plattform som utvärderar företags hållbarhetsarbete på årsbasis. Fyra områden ligger till grund för hur företagen utvärderas: miljö, arbets- och mänskliga rättigheter, etik och hållbara leverantörskedjor. EcoVadis använder internationella standarder som Global Reporting Initiative och FN:s Global Compact.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!