Ecolean var ett av besöken för medlemmarna i VNV.

Holländska förpackningsproffs besökte Sverige i juni

20 juni, 2019ANNONS

Helsingborg var målet för en grupp holländska förpackningsspecialister i mitten av juni. Det var medlemmar i Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) som besökte företag och gjorde studiebesök i livsmedelsbutiker. Intresset var stort och diskussionerna många.

Vereniging Nederlandse Verpakkingskundigen (VNV) kan översättas med Holländska föreningen för förpackningsproffs, en form av förpackningsgille som samlar medlemmar från alla delar av förpackningsindustrin och dess kunder. Varje år besöker medlemmarna ett europeiskt land för att få inspiration och ny kunskap och i år föll valet på Sverige. Tidningen nord emballage kontaktades med en fråga om hjälp med att hitta lämpliga företag att besöka och att ”öppna dörrarna” till dem.

Totalt var ett femtontal medlemmar med på resan. De fick möjlighet att ta del av GAIA Biomaterials utveckling och materialteknik, de gjorde ett besök hos Ecolean och fick veta mer om ståpåsar, maskinteknik och marknad och de hann med ett besök hos etikettillverkaren Beneli där temat främst var smarta och intelligenta etiketter. Det var ett frågvist gäng som var på plats och diskussionerna var många på företagen.

Holland är ett land där alla cyklar, och därför undvek man att hyra bilar för att ta sig runt till företagen, i stället blev det cykel för hela gänget som hann avverka ett par mil i stan under de två dagarna. De kom med inställningen att Helsingborg är en ”platt” stad och inte skiljde sig mycket från hur det ser ut i hemlandet, men ganska snart insåg man att cyklarnas många växlar var en nödvändighet. Den generella kommentaren var dock att infrastrukturen för att cykla i Helsingborg var över förväntan.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!