Holmen/Iggesund bland världens hundra mest hållbara företag

PUBLICERAD: 19 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Iggesund Paperbord är via sitt moderbolag Holmen med på den prestigefyllda listan ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag.|”Ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande

Iggesund Paperboards moderbolag Holmen Group finns med på den prestigefyllda listan  ”Global 100” över världens 100 mest hållbara företag. Holmen har en hedrande 21:a plats och är det enda bolaget inom skogsindustrin på hundralistan!
”The Global 100 index” har publicerat av kanadensiska analysföretaget Corporate Knights sedan år 2005. Listan baseras på en samlad bedömning av hur ett företag hanterar frågor som rör resursförvaltning, personalpolitik och ekonomisk förvaltning. Mer än 5.000 företag ingår i bedömningen och de hundra främsta finns med i ”The Global 100”.

”Vi är både stolta och glada över att vara listan som ett av de mest hållbara företagen i världen. Holmen har tagit en fokuserad strategi för hållbarhetsfrågor i många år nu. Att bli erkända och rankas högt av ledande analytiker är en bekräftelse på detta arbete”, säger Lars Strömberg, miljö- och hållbarhetschef på Holmen.

För kartongproducenten Iggesund Paperboard är det särskilt viktigt att via sin huvudägare Holmen finns med på Global 100-listan. Företagets ledande kartongkvaliteter Invercote och Incada är inriktade på kunder, som vill ha högkvalitativa förpackningslösningar och då är bra meriter inom hållbarhet och miljöhänsyn värdefulla tillgångar.

”Vi har sedan tidigare rankats högt i olika miljö- och uthållighetsindex och finns nu även med i Global 100-listan. Att upprepade gånger erkännas i dessa prestigfyllda indexlistor visar tydligt, att vi är bland de mest hållbara företagen i världen och är ett erkännande av den långsiktighet och det helhetstänkande, som präglar vårt hållbarhetsarbete”, säger Johan Granås, Sustainability Communications Manager hos Iggesund Paperboard.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tufft för många varumärkesägare att nå hållbarhetsmålen tidsmässigt

År 2025 kan bli ett besvärligt år för många varumärkesägare. Det är året som ofta satts som ett målår för att nå hållbarhetsmål, inte minst vad gäller förpackningsmaterial och då inte minst vad gäller plast.
varumarken-agande-rad--ron-1200-px

En glasklar affär när AGP köper SGÅ

Ardagh Glass Packaging-Europe (AGP-Europe), en verksamhetsdel av Ardagh Group, meddelar att man har kommit överens om att köpa Svensk Glasåtervinning (SGÅ).
Glasåtervinningx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x